Resa till Barcelona i Spanien

Perfekt att göra en kall och grå hösthelg – att åka på en resa till Barcelona i Spanien, närmare bestämt i den Katalanska delen av landet med Medelhavet som granne. Barcelona har bra temperatur ända in i november, när TravelGrip var i Barcelona senast i första helgen av november 2015 var det omkring 25 grader i solen dagtid, folk låg till och med på stranden och några få badade i 18 gradiga Medelhavet.

Barceloneta-strand-W-Hotel-Barcelona-TravelGrip

Planera din resa till Barcelona

Här är tips på hur du kan planera inför resan och var du kan läsa på inför ankomst. Det är särskilt bra om man är ute efter att besöka trendiga restauranger och klubbar.

Barceloneta-marina-Barcelona-TravelGrip

Se och göra i Barcelona

En resa till Barcelona inkluderar oftast att se någon eller några av stadens många sevärdheter såsom den otroliga Katedralen, Gaudis alla byggnader såsom Park Güell, Botaniska trädgården, Picasso-muséet och mycket mer i de gotiska kvarteren. Därtill kan man shoppa hela dagarna och kvällarna längs paradgatorna Rambla och Passeig de Gracia, samt på outleten La Village Roca c:a 30 minuter utanför staden.

Därtill kan man njuta av mycket god mat och dryck både längs stranden på en skön uteservering liksom i de charmiga stadsdelarna på små hemliga gator.

Läs mer i TravelGrips guide Cityweekend till Barcelona

Barcelona-Spanien-TravelGrip Plaza-Espanya-Barcelona-TravelGrip

Matställen i Barcelona

I citykärnan av Barcelona kryllar det såklart av en hel del ”turistfällor” såsom mängder av tapasställen som serverar Pinxos vilket är små tilltugg oftast på en torr baguetteskiva. Om du är Gourmand bör du söka dig bort från Ramblas och kan behöva tips på pärlor i staden.

Bouqeria Matmarknad med restauranger längs med Ramblas är perfekt för den som vill prova på smått och gott, samt större måltider i barliknande ställen där maten tillagas på plats framför ögonen på gästen.

Boqueria-Barcelona-Rambla-TravelGrip
Boqueria-tapas-Barcelona-Rambla-TravelGrip

Ostron finns i Boqueria på Ramblas men utanför citykärnan ligger ostronbaren Gouthier som är värt ett besök för ostronälskaren. Det kan vara svårt att få tag på taxi när man ska lämna restaurangen men personalen är tillmötesgående och hjälper gärna till med att ringa taxibolagen. Adress: Carrer de Mañé i Flaquer, 8, 08017 Barcelona

Gouthier-Oysterbar-Barcelona-ostron-TravelGrip

Boca-Grande-Barcelona-TravelGrip

Boca Grande med tillhörande baren Boca Chica är populärt och trendiga båda två. Maten är bra med fokus på havets läckerheter såsom fina fiskar och skaldjur. Även här serveras ostron även om dessa är överprisade. Läget är bra nära Passeig de Gracia och nära tunnelbanestationen Diagonal. Adress: Passatge de la Concepció, 12

Patrón är en stor och trevlig restaurang som serverar fina tapas. Adress: Travessera de Gràcia, 44-46

Sagardi är en av stadens bästa baskiska restauranger, läget med närhet til Barcelona är populärt genom uteserveringen. Adress: Museu d’Història de Catalunya – Plaça de Pau Vila 3

Vietnamita-Barcelona-vietnamesisk-mat-TravelGrip

Distriktet Gracia norr om vägen Diagonal bjuder på en hel del hipster- och ekologiska matställen. Här testas nya typer av restauranger och det vietnamesiska stället Vietnamita kallar sig Street Food Deli. Man fyller i en blankett med maträtter man vill ha fritt fram att dela med andra, och lämnar in i kassan och betalar innan servering. Smakerna är underbara! Adress: Carrer del Comerç, 17, 08003 Barcelona

Cal Boter i närheten av stadsdelen Gracia serverar många olika kötträtter. Adress: Carrer de Tordera, 62, 08012 Barcelona.

Dryck i Barcelona

Förutom tidigare nämnd baren Boca Chica så är Torre Rosa ett omtalat vackert ställe i norra delarna av Barcelona. Baren är belägen i en gammal kolonial fastighet och har en vacker uteservering där man är omgiven av palmer. Adress: Carrer de Francesc Tàrrega, 22, 08027 Barcelona.

Ölställe att inte missa är Ale & Hop bar i Born, nära de Gotiska kvarteren, där man serverar allt från Lager till lokal IPA. Adress: C/ Basses de Sant Pere, 10 bis
08003 Barcelona.

FOC-mexikansk-mat-Barcelona-TravelGrip

Annons:



2 reaktioner på ”Resa till Barcelona i Spanien”

  1. Pingback: Tips på sommarweekends

  2. Pingback: Läs hotellrecension av Hotel Indigo i Barcelona

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen