Resa till Berlin

Varje år planerar jag en resa till Berlin, i år åker jag på en långweekend i maj för att njuta av våren i denna fantastiska tyska stad som har närhet till både vatten och grönområden för att inte nämna alla historiska minnesplatser och monument efter andra världskriget och förintelsen.

I år (8/5) är det 70 år sedan Andra Världskriget tog slut och Hitler besegrades i Berlin. Detta uppmärksammas i staden med mängder av extra utställningar, se mer på VisitBerlin.de.

Läs mer: TravelGrips alla Berlin-tips

Resa-till-Berlin-TravelGrip

Jag trivs bäst kring Stadtmitte och på Hotell Westin Grand har jag bott väldigt bekvämt under Berlinvistelse och har recenserat hotellet, det går att boka Hotel Westin Grand via Hotels.com. I Stadtmitte är det nära till konserthuset, Brandenburg Tor och shoppinggatan Friedrichtrasse bland annat.
Men denna vår ska jag återbesöka Ku’damm och bo på InterContinental som har nära till både shoppinggata Kurfürstendamm samt parken Tiergarten. Med det hotellet som utgångspunkt kan jag strosa i grönområden, kanske besöka Berlin Zoo och enkelt ta mig till Stadtmitte med tunnelbana eller under en långpromenad om jag så vill.
Berlin-Spree-TravelGrip
Något jag aldrig missar att besöka är varuhuset KaDeWe, här äter jag gärna en sillunch på 6:e våningen hos en av delikatessdiskarna och i år ska jag även prova ostronbaren. VisitBerlin.de säger såhär om KadeWe:

the famous delicatessen storey—an absolute public magnet, high above the roofs of Berlin—with over 30 gourmet food stands and an oyster bar, the Mecca for gourmets

Berlin-KaDeWe-delikatessen-TravelGrip

Berlin är en ypperlig stad för promenader, de olika stadsdelarna har sin egen charm och det är aldrig långt till något ställe för att släcka törsten. Kring Alexanderplatz finns många välkända matkedjor samt ett par bierhaus med biergarten där man sitter utefter långbänkar med andra glada människor och äter och dricker. Det brukar bjudas på sång och dans emellanåt på denna typ av ställen.

Vill man ha picknick kan man besöka parken Tiergarten i nordvästra delen av staden nära city men också det omgjorda flygfältet Tempelhof i södra delen av staden, på det senare har man skapat många olika spår för jogging och skating för att uppmuntra till träning och aktiviteter.

Läs också: Sommardagar i Berlin på beach barer

Karta till Tempelhof:

Berlin-TV-tornet-Alexanderplatz-Travelgrip

Matställen som icke får missas

Street food och matmarknader växer i popularitet som över allt annars i västvärlden, på torsdagar hålls Markthalle Neuns Street Food Market  Eisenbahnstraße 42/43.

Bao Kitchen är varmt omtalade för sina burgare, de har foodtrucks och popup matställen på olika evenemang i Berlin.

Foodtrucken Gorilla Barbeques hamburgare har enormt bra rykte och har man möjlighet att besöka dem i Berlin, på bland annat Village Market, lär man inte bli besviken.

The Bird är ett annat omtalat burgarställe, här behöver man ha kontanter till betalning. Am Falkplatz 5

I RAW-området öster om Stadsmitte i Friedrichshain finns skatehallar, graffiti, klubbar och matställen om vartannat. Här hålls varje söndag matmarknaden Berlin Village Market.

Karta till Friedrichshain:

village-arket-berlin

Andra Roliga Berlintips

Det kryllar självklart av Berlintips på nätet och jag har plockat ut några roliga guider som kan vara värda att läsa för den som är rutinerad Berlin-besökare;

3 reaktioner på ”Resa till Berlin”

  1. Pingback: Spana in dessa Ostronställen i Berlin

  2. Pingback: Hotellrecension Park Inn Alexanderplatz - TravelGrip

  3. Pingback: Viktigt besök i Sachsenhausen utanför Berlin

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen