Resa till Oman

Att resa till Oman under några dagar kan man passa på att göra när man väl är i grannlandet Dubai, eller via charter från Sverige. Vanligen flyger man till städerna Muscat eller Salalah. Det tar bara en timme att flyga mellan Dubai och Muscat.

En resa till Oman innebär att man får uppleva lite mer äkta känsla av Mellanöstern och religionen Islam. Här är ett lugn som infinner sig för besökare, man är långt från hysterin i grannlandet och kan snabbt varva ner.

Bra att veta om Oman

Man får visum vid passkontrollen i Oman, de tar såklart en avgift. Passet ska vara giltigt i minst 6 månader från inresedagen till Oman.

Under vinterhalvåret upplever man tropiskt ökenklimat med ca 25° i vattnet och 30° i luften. Men tänk på att man utanför hotellens områden som kvinna måste täcka axlar och knän. Det kan även gälla på allmänna stränder. Med hänsyn till lokalbefolkningen bör man inte heller gå omkring i enbart badkläder inomhus. Av denna anledning kan det vara bra att välja hotell som har pool eller egen strand.

Sök dig till hotellrestauranger om du vill h alkohol till maten, vissa dagar på året är det dessutom helt förbjudet att servera alkohol.

Det är smidigt att åka taxi mellan sina destinationer, det kostar lite mer än i Dubai och Abu Dhabi men är billigare än i Sverige.


Visa större karta

oman-camel-travelgrip

Ta sig till Oman

Välj vart du vill åka, i norra delan av landet ligger huvudstaden Muscat, i södra delen av landet ligger Salalah till vilka några svenska bolag flyger med charter. Man kan också flyga till Dubai med exempelvis Norwegian och sedan ta lågprisflyg till Oman med FlyDubai.

Boende i och utanför Muscat

Det finns en hel del boenden i Muscat att välja bland. Hos Hotels.com och Booking.com kan man filtrera sina sökresultat på olika preferenser, såsom om frukost ska ingå, att hotellet har pool eller vilken prisklass man tänkt sig.

 • Safeer Plaza Hotel Apartments, ett lägenhetshotell inåt staden som erbjuder rymliga rum. $$
 • Al Falaj Hotel, ett fyrstjärnigt hotell inåt staden med egen pool och gym. Hotellets rum och exteriör behöver renovering men entrén och restaurangerna håller fin standard. $$$
 • Crowne Plaza Muscat, ett fyrstjärnigt hotell utåt kusten som har egen strand som har fått bra recensioner. Gym, restauranger och pool. $$$$
 • Shangri-La Resort med tre hotell beläget helt fristående långt från närmaste stad (Muscat 18 km). 14 restauranger, spa, gym, pooler, fint boende och egen strand. $$$$$
travelgrip-arab-emiraten-oman- (19)
Shangri Las egna privata strand

Sevärt i Muscat

I huvudstaden Muscat finns flera sevärdheter, staden har lång historia och har belägrats av flera länder genom historien.

 • Fort Al Jalali, i gamla stan vid hamnen är byggt i samma veva som fortet Al-Mirani. Fortet är omgjort till museum men är inte öppet för allmänheten.
 • Fort Muthra, vid bukten på en kulle står där sedan 1500-talet då Portugiser byggde den. Fortet är vackert upplyst om kvällen. Fortet är inte öppet för allmänheten.
 • Mutrah Souq, nära fortet Muthra ligger denna arabiska marknad som är precis som man föreställer sig, full av liv och rörelse och hetsiga försäljare.
 • Al Aim Palace är sultanens palats, även om denne kanske inte bor där på heltid. Det är en färggrann skapelse placerad mellan berg och hav cirka 10 minuters bilfärd från Muscat, ej öppen för allmänheten. I närheten ligger även vackra fortet Al Mirani.
 • Fort Al-Mirani, byggt på slutet av 1500-talet placerat vid kusten med bergen bakom sig är en storlagen syn från havet. Fortet är dock inte öppet för allmänheten.
 • Grand Mosque rymmer 20 000 personer i bön samtidigt och har en gigantisk persisk matta över hela golvet. Tänk på att klä dig enligt traditionerna. Öppet för allmänheten kl 8:00 – 11:00 lördag – torsdag. Sultan Qaboos Street

klädkod-moskeer

travelgrip-arab-emiraten-oman- (14)

travelgrip-arab-emiraten-oman- (17)
Fort i utkanten av Muscat

Matställen i Muscat

 • Kargeen Caffe bjuder på en äkta arabiskt upplevelse, man sitter bland träd och växter för att äta traditionell mat. Lonely Planet rekommenderar dessutom avokado milkshaken. Al Bashair Street.
 • The Beach är en finrestaurang med havets läckerheter, placerad vid kusten på hotel Chedis område.
 • Al Tanoor är en arabisk restaurang i Shangri-La hotell men som ibland även har internationell buffé som bjuder på massor av fin mat och fantastiska råvaror. Väl värt ett besök även om hotellet ligger en bit från Muscat.
 • Aryans är en indisk restaurang i hotellet Al Falaj, här serveras prisvärd, vällagad och smakrik indisk mat. Öppet för lunch samt middag, stängt däremellan kl. 15:00 – 17:00.

Äventyr i Oman

I Oman kan man passa på att rida kamel, åka på ökensafari, besöka moskéer eller ta det lugnt på stranden. Man kan få upplysning på de finare hotellen om diverse utflykter. Tänk på att ha rätt klädsel och solskyddsfaktor om du gör utflykter dagtid.

TravelGrip åker fyrhjuling på semestern Åk fyrhjuling på semestern

travelgrip-dubai

8 reaktioner på ”Resa till Oman”

 1. Pingback: Charter till Oman – MINSOLRESA.se

 2. Pingback: Reseguide Dubai av TarvelGrip

 3. Pingback: God Jul önskar TravelGrip - TravelGrip

 4. Ingen tvekan oman är det mest papoulära landet när det gäller turism och dag för dag blir känd för turism och turistattraktion på grund av vackraste platser i oman som musandam, salaah, nizwa etc

 5. Pingback: Charter till Oman | MinSolresa.se

 6. Pingback: Fun in Muscat Oman - Lady Travel Guide

 7. Pingback: Charter till Oman | minsolresa.se

 8. Pingback: Äventyr i Oman « TravelGrip

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen