Roadtrip i USA

usa-resa-travelgripEn roadtrip i USA är något jag drömmer om, liksom många andra. Just nu kan man följa radioprofilerna Roger och Titti på deras resa västerut på Resfebers blogg. De besöker New York, Philadelphia, åker helikopter och upplever Halloween.Tänkvärt inför roadtrip i USA

I USA är avstånden stora, landet är sannerligen byggt för bilburna. Det är enkelt att hyra bil och efter vägen ta in på motell. Innan inresa i landet måste man dock ha ett inresetillstånd. Besök ESTA, myndigheten som administrerar detta och fyll i alla uppgifter så får du oftast svar inom en kort stund.

  • Hyrbil, det är enkelt att hyra bil på flygplatsen, jag rekommenderar att hämta och lämna där. I de fall jag testat har det gått bra att boka/betala bil i förväg via internet. En gång har jag råkat ut för inbrott och skadegörelse på hyrbil och det var då smidigt att byta bil (hyrde av bolaget Dollar). Rekommenderar en stor bil då de flesta amerikaner själva åker i SUV eller liknande.
  • Använd en uppdaterad GPS i bilen, som tillägg agerar jag ofta även traditionell kartläsare.
  • Kontrollera om du måste ha internationellt körkort i USA.
  • Ta fram en resplan innan roadtripen startar, kolla på Google hur lång restid man beräknar att det tar mellan de orter och sevärdheter du vill besöka. Avstånden är längre än man tror!

usa-roadtrip-travelgrip

Roadtrip mellan Svenskbygder

Det är mycket populärt att resa mellan svenskbygder och besöka svenska områden i större städer. Vanligen tar man sig till Rockford, Bishop Hill, Minneapolis, Lindstrom, Stillwater och Taylor Falls. Swansons resebyrå ordnar med gruppresa till de destinationerna.

I Chicago finns stadsdelen Andersonville, utforska Swedish American Museum på 512 Clark Street och ta en kaffe på Svea Café.

Roadtrip i North Dakota och Montana

Vagabond har skrivit ett reportage om roadtrip i North Dakota där man provade på att leva ranchliv och leker cowboy.

Roadtrip i Florida

Florida har massor av trevliga städer att besöka, vägarna är bra och stränderna fantastiska.

Roadtrip i Nevada

Jag har tidigare skrivit om resa till Las Vegas i Nevada och där finns lite tips för dig om är intresserad av att åka på roadtrip i Nevadas öken.

roadtrip-i-usa-travelgrip-1
Skärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

2 reaktioner på ”Roadtrip i USA”

  1. Pingback: Roadtrip i Kalifornien

  2. Pingback: Amerikansk husbil till salu på Blocket

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen