Resa till Reims i Champagne

Paris i all ära men vill du uppleva en annorlunda weekend bör du resa till Reims i Champagne i Frankrikes nordöstra delar. Reims är regionens största stad, det odlas inget vin i de norra delarna om staden men längs bergsluttningen söderut kryllar det av vingårdar. Därtill inte sagt att man inte dricker Champagne i Reims – det är det självklara valet som apéritif!

Resa till Reims och njut av Champagne

Sevärdheter i Reims

 • Katedralen Notre Dame i gotiskt stil mitt i centrum är en av Frankrikes största katedraler. Fullbordar år 1300 och mäktig till både utseende och storlek. Upptagen på UNESCOs världsarvlista.
 • Palais du Tau i barockstil intill katedralen var bostad åt ärkebiskopen samt fram till 1825 residens åt de blivande franska kungarna innan de kröntes i Katedralen.
 • Stadsoperan längs Rue de Vesle är en vacker byggnad.
 • Place du Forum är ett mysigt litet torg kantad av restauranger. Ett vattenhål för den törstige och hungrige sommartid då restaurangerna har sittningar utomhus på torget.
 • Stråket Place Drouet d’Erlon som är ett gigantiskt torg kantad av butiker och restauranger. Här tar man sin Afterwork öl eller Champagne.
 • La Fayette varuhus på shoppinggatan Rue de Vesle för den shoppingsugne, har ett flertal märken. Både kläder och accessoarer.
 • Besök hos ett Champangehus, både Taittinger eller Veuve Clicquot ligger i staden. Man får mot en kostnad på c:a 50 euro en guidad tur i vinkällarna samt historielektion samt vinprovning i slutet.
Katedralen Notre Dame i Reims
Katedralen Notre Dame
Torget Place du Forum i Reims
Torget Place du Forum
Place Drouet d'Erlon i Reims
Många matställen länga Place Drouet d’Erlon

 

Belgisk öl är populärt i Reims
Belgisk öl är populär

 

Place Drouet d'Erlon i Reims
Place Drouet d’Erlon
Varuhuset La Fayette i Reims
Varuhuset La Fayette i ReimsBooking.com

Vinbutiker i Reims

Det finns en hel del vinbutiker i Reims, samtliga har de klassiska och kommersiella sorterna som Moët & Chandon, Bollinger och Taittinger, men därtill flera sorter som man inte ens har hört talas om i Sverige och de kommer från de mindre odlarna och vingårdarna som främst levererar vin inom Frankrike. I många fall man kan få bra guidning i vinbutikerna då personalen är stolta över att kunna sitt Champagne.

 • Le Parvis, intill Katedralens ingång. Kan engelska. Adress: 2 Rue Rockefeller, 51100 Reims, Frankrike
 • La Vinocave, längs Place Drouet d’Erlon. Kan engelska. Adress: 43 Place Drouet d’Erlon, 51100 Reims, Frankrike
 • Les Caves du Forum, intill ena änden av Place du Forum. Adress: 10 rue Courmeaux
 • La Cave Colbert, intill Place du Forum. Adress: 18 Rue Colbert, 51100 Reims, Frankrike

Champagneinköp i Reims

VINPROVNING

På det relativt nyöppnade Trésors de Champagne la Boutique kan man få chans att prova på olika Champagner, av andra typer är de kommersiella sorterna. De har ett erbjudande med några olika sorter på glas som byts varje vecka. Läs mer på deras hemsida (på franska). Adress: 2 Rue Olivier Métra, Reims, Frankrike

Läs gärna artikeln The Best Wine Shops in Reims in Champagne på Forbes.com som listar fler butiker i Reims samt i Épernay.

TravelGrip i Reims

TravelGrip njuter av öl

Boende i Reims

Det finns både hotell och lägenheter att hyra i Reims, för gångavstånd till sevärdheter rekommenderas boende i de centrala delarna; Centre Ville. De stora Champagnehusen som finns i Reims ligger dock alla i utkanterna av staden så till dessa bör man ta sig med bil och boenden i närheten av dessa är få till antalet.

 • Holiday Inn, ligger i närheten av shoppinggatan Rue de Vesle samt med närhet till många restauranger. Erbjuder bra rum och ljudisoleraderande fönster och därtill en restaurang och takterrass på sjunde våningen. Parkeringsmöjlighet i eget garage. Adress: 46 Rue Buirette, 51100 Reims, Frankrike
 • Best Western Hotel de la Paix, har inomhuspool och en innergård med chans till sol. Ligger intill Place Drouet d’Erlon vilket inhyser mängder av matställen. Parkeringsmöjlighet i eget garage. Adress: 9 rue Buirette, 51100 Reims, Frankrike
 • La Noctambulle, består av en fullt utrustad lägenheter nära den välkända katedralen i Reims centrala delar, perfekt om du gillar personlig service. Ej parkering tillhörande fastigheten. Adress: 3 rue Brulée, 51100 Reims, Frankrike

Se tillgängliga hotell via Booking.com:Booking.com

3 reaktioner på ”Resa till Reims i Champagne”

 1. Pingback: Weekendresa till Reims

 2. Pingback: Ät en lyxmiddag på L'Assiette Champenoise

 3. Pingback: Reseåret 2016

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen