Reseguide Istanbul

Res till Istanbul, planera en tripp över en weekend vilket räcker lagom för att se allt vad denna turkiska stad på Europas sida om världen har att bjuda på. Se denna Reseguide Istanbul för att få en idé om vad man kan göra.

travelgrip-istanbul- (7)

Ta sig runt

Räkna med att ta dig fram med hjälp av spårvagn, tunnelbana och taxi. Det är prisvärt, rent och säkert att åka kommunalt. Se Kommuniaktionskarta på Wiki.

travelgrip-istanbul- (6)

Sevärdheter

Hagia Sophia

Kyrkan Hagia Sofia uppfördes under 500-talet men blev senare en moské. Den är idag ett museum, dess väggar är vackert klädda med mosaik och guld. Ljuset som flyter in i Hagia Sofia är magiskt.

travelgrip-istanbul- (3)

travelgrip-istanbul- (4)

travelgrip-istanbul- (5)

Blå moskén

Blå moskén är med alla sina minareter ett gigantiskt bygge klätt i blått kakel. Moskén är från 1600-talet och medverkar i många filmer.

travelgrip-istanbul- (1)

travelgrip-istanbul- (2)


Visa större karta

I matväg

travelgrip-istanbul- (11)

  • Missa inte promenadgatan İstiklâl Caddesi, här finns många trevliga restauranger som serverar smårätter. Det är inga problem att bli mätt!
  • Skybaren och restaurangen Mikla är värt ett besök för att skåda Istanbul från höjden. Här erbjuds turkiska- och skandinaviska rätter. Baren ligger högst upp i Hotel Marmara Pera på Meşrutiyet Caddes.

KARTA till İstiklâl Caddesi

Visa större karta

travelgrip-istanbul- (13)

 Utsikt från Mikla:

travelgrip-istanbul- (9)

Shopping

Taksim Torg

Här trängs butikerna, njut av en Starbucks kaffe och slå till på lite internationell shopping.

Grand Bazaar

Denna gigantiska inomhusmarknaden är det lätt att gå vilse i och låta sig drömmas bort bland alla exotiska saker. Strax utanför finns också utomhusmarknad med klädeskopior av kända varumärken.

Köpcentrum

Det finns ett flertal köpcentrum runt Istanbul, det är lätt att ta sig till dem med antingen spårvagn, tunnelbana eller taxi.

travelgrip-istanbul- (8)

Rulla till toppen