Roadtrip i Toscana

Lägg ner tid på planering innan du åker iväg på roadtrip i Toscana Italien. Här finns så mycket att uppleva, allt från historiska sevärdheter i Pisa och Florens till vinprovningar och för att uppleva lugn finns bad i heta källor och intill regionen Toscana ligger en av Europas minsta stater, San Marino som i sig är värt ett besök.

Roadtrip-i-Italien-TravelGrip-1

Planera sin roadtrip

Jag flyger alltid till en av de destinationer jag vill se och hyr bil på plats istället för att bila hela vägen från Sverige, jag har gjort sådana resor förr och det räckte med ett par för att inse att sträckan Stockholm – Tyskland tar för lång dyrbar tid. Så med en direktresa med flyg till Milano eller Bologna har man ”sparat” minst ett dygn i tid.

 1. Bestäm utgångspunkt utifrån vart du kan flyga direkt från din internationella flygplats. Boka flygresan.
 2. Boka hyrbil på förhand genom biluthyrningsfirmornas hemsidor eller via jämförelsesajter som Holidayautos.se.
 3. Planera bilresan, vilka orter ska ingå, vilka boenden är intressanta.
 4. Boka boenden om du känner att du har en färdig resplan.

Roadtrip-Toscana-Italien-TravelGrip

Karta över Toscana

Destinationer i Toscana Italien

Det finns massor att se och göra i Toscana, men också platser man vill stanna till i och bara njuta av det goda livet. Angränsande till regionen Toscana ligger den lilla staten San Marino, väl här är det utmärkt att passa på att besöka detta lilla land.

 • Pisa är en lagom stor stad med charm men också mycket turister genom det omtalade lutande tornet. Tornet är förvånansvärt litet och det är inte alltför jobbigt att gå upp för alla trappor i det. Utsikten är vacker från toppen!
 • Florens har mängder av klassiska sevärdheter som byggnaderna Basilica di Santa Croce där bland annat Michelangelo och Galileo är begravda och Duomo-katedralen. Torget Piazza dela Signora hyser mängder av klassiska och sevärda byggnader och lockar många besökare.
 • Arezzo är en liten stad i en vacker dal intill floden Castro, här finns många byggnader från renässansen och särskilt sevärda är kyrkan Santa Maria delle Pieve och den gotiska katedralen S. Donatus men här finns också en amfiteater från romartiden.
 • Villa la Ripa är en vacker plats utanför Arezzo som erbjuder vinprovning men som även har egen olivolja till försäljning.
 • Bagno du Romagna är ett mecka för friluftsmänniskor. Här finns vackra vandringsleder och från början naturliga varma badkällor som nu inhyses i privata byggnader såsom hotell. Oavsett så är denna destination perfekt komplement till all historia man upplever i regionens större städer. Badkällorna heter ”Terme” och intill dessa eller kring dessa ligger byggnader som håller förbindelsen med det naturligt förekommande varma källvattnet och man erbjuder tillsammans med bad spabehandlingar.
 • San Marino är en egen republik och är Europas tredje minsta stat näst efter Vatikanstaten och Monaco med sina cirka 30 000 invånare. Främsta sevärdheten är det medeltida slottet Castello Della Cesta som ger utsikt över landskapet omkring tack vara sin placering på 657 meter över havet.

Roadtrip-i-Toscana-och-San-Marino-TravelGrip

PISA

TravelGrip-i-Pisa

Lutande-tornet-i-Pisa-Italein-TravelGrip Lutande-tornet-i-Pisa-TravelGrip Pisa-i-Toscana-TravelGrip

Pisa-i-Toscana-Italien-TravelGrip

Pisa-Toscana-TravelGripPisa-Italien-TravelGrip 

Firenze / Florence / Florens

Florence-Toscana-Italien-TravelGrip


Booking.com


Toscana-Italien-TravelGrip
TravelGrip-i-Florence-Toscana

SAN MARINO

San-Marino-Italien-TravelGripSan-Marino-torg-TravelGripPizza-i-San-Marino-TravelGrip Roadtrip-i-Toscana-San_Marino-TravelGrip 

Boenden efter vägen

Man kan med fördel förboka hotell innan man beger sig för att säkerställa att man får den standard man vill ha på sitt boende samt för att få en resplan utstakad och datum att förhålla sig till. Eller så tar man det på måfå under resans gång. Oavsett så kan man smidigt läsa om boenden, boka dem och enkelt komma åt bokningarna via inloggning hos Booking.com.Booking.com

Annons:

1 reaktion på ”Roadtrip i Toscana”

 1. Pingback: Planera en rundresa i Europa i sommar

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen