Upptäck storstaden Las Palmas

Väl på Gran Canaria – upptäck storstaden Las Palmas i nordöstra hörnet av ön. Staden har mer än 300 0000 invånare och bjuder på hög puls och kan mäta sig med övriga Europeiska storstäder. Ett stort plus är att det finns en lång härlig citystrand i staden nordliga del; Playa de las Canteras.

Playa de Las Canteras i Las Palmas

Playa de Las Canteras är inte den enda stranden i Las Palmas, men det är den största av stadens stränder. Här trängs inte turister som i södra delarna av ön utan du finner mest Spanjorer på stranden under helgerna. Strandpromenaden är lika lång som stranden och det kryllar såklart av caféer och restauranger men ha i åtanke att man i Spanien kan ha uppehåll av matservering mellan lunch (kl:12-15) och middag (kl:19-kväll).

Las-Palmas-Canteras-strand-Gran-Canaria-TravelGrip

Playa-de-las-Canteras-Las-Palmas-TravelGrip

Gatukonst-i-Las-Palmas-TravelGrip

Las-Palmas-Gran-Canaria-TravelGrip-3

Södra Las Palmas

Las Palmas är omkring 10 kilometer långt från norr till söder och de flesta hotellen ligger intill Playa de las Canteras i norr men det är till södra delarna man ska bege sig om man vill upptäcka stadens historia och äta gott på genuina restauranger och tapasställen.

södra-las-palmas

Vegueta – Las Palmas historiska stadsdel

I den gamla stadsdelen dominerar koloniala byggnader, helt olik resten av Las Palmas. Gatorna av kullersten och hus i vackra färger inhyser många års historia. Mitt bland allt står ett hus dedikerat till Columbus i och med stopp i Las Palmas under hans färder till Amerika samt en gigantisk katedral invid ett vackert torg. Även i denna del av staden kryllar det av matställen överallt så man behöver inte leta länge för ett vattenhål.

Vegueta-Las-Palmas-Gran-Canaria-TravelGrip

Vegueta-Las-Palmas-Casa-Colon-TravelGrip

Vegueta-Casa-Colon-Las-Palmas-TravelGrip 

Vegueta-Las-Palmas-TravelGrip

Vegueta-Catedral-Santa-Ana-Las-Palmas-TravelGrip   

Vegueta-Plaza-de-Santa-Ana-Las-Palmas-TravelGrip

Triana – shoppinggata och stråk med små matställen

Sydliga delen av denna bilfria paradgata gränsar till Vegueta och på lördagar strosar många av stadens invånare här för att shoppa, dricka kaffe och njuta av vädret. Butiker som Zara, Mango, Pull & Bear och Desigual har öppet alla dagar utom söndagar medan caféer och Mc Donalds har mer generösa öppettider.

På tvärgatorna lurar små pärlor i form av ölbarer och små matställen, här finns allt från pinxos (smårätter) och öl från mikrobryggerier till en av stadens bästa köttrestauranger – Allende.

Vid Trianas nordliga ände ligger palmprydda parken San Telmo. Här ordnas vissa helger ett litet nöjesfält för barn och kring jul och nyår fylls torget med små stånd som säljer hantverk.

Karta över Triana

Triana-Las-Palmas-Gran-Canaria-TravelGrip

Las-Palmas-Gran-Canaria-TravelGrip-1

Las-Palmas-Gran-Canaria-TravelGrip-2 

Kiosk-Parque-San-Telmo-Las-Palmas-TravelGrip

Parque-San-Telmo-Las-Palmas-TravelGrip 

Boenden i Las Palmas

Först måste du betmma om du vill bo strandnära eller i en citykärna, därefter kan du kolla hotell, staden är som sagt ganska stor och framförallt lång.

Jämförelser på Booking.com:


Booking.com

1 reaktion på ”Upptäck storstaden Las Palmas”

  1. Pingback: Äventyr på Teneriffa i Kanarieöarna – MINSOLRESA.se

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen