Roadtrip längs Lissabons kust

Den som besöker Lissabon och har några dagar över kan med enkelhet åka på roadtrip längs Lissabons kust. Oavsett vart man vänder sig så är Portugiserna trevliga och tillmötesgående. Det finns gott att äta överallt, såsom den traditionella rätten grillad spädgris, eller fisk, bläckfisk och skaldjur.

Lissabon ligger längst österut i denna region, västerut finner man landsbygd men också kuststäderna Cascais och Estoril. I det nordvästra hörnet ligger ett stort naturområde med en samling fort och slott som lockar mängder av besökare under helger.

Åk på roadtrip längs Lissabons kust

LISSABON

Huvudstaden Lissabon har omkring en halv miljon invånare ur samtliga samhällsklasser, från fattiga till rika, men det är inget som direkt märks. Staden är byggd på kullar vilket medför att man går än uppåt, än nedåt. Restaurangerna och barerna håller överlag bra klass och servicenivån är av toppklass. Det finns många typer av boenden i Lissabon, så du hittar garanterat något som passar din smak och budget.

Läs också: Sköna barer i Lissabon

KARTA 

CASCAIS

Kuststaden Cascais västerut från Lissabon är populärt bland turister, särskilt sommartid. Den lilla staden är mysig och har överlag låga byggnader med vackert målade fasader. Det kryllar av matställen, vissa spelar live Fadomusik och därtill finns många barer för den som vill ha en utekväll.

Cascais söta hus och torg

 

SINTRA OCH PENA

I Sintra med omnejd ligger i grönområden en mängd fort och slott. Det kan behövas några dagar här för tt hinna utforska dem alla. Färggranna Palácio da Pena är ett romantiskt palats från 1800-talet som taget ur en Disneysaga. Placerat högt upp på en hög kulle där det tidigare legat ett kloster. omgivet av parklandskap, har det en fin utsikt. Planera besöket ordentligt, under högtider och långhelger lockar området enormt många människor och man får då räkna med köer på vägarna liksom till entréerna.

Pena palatset
Nationalparken med alla slott nås med buss eller bil

 

Läs också: Barer i Lissabon

Rulla till toppen