Roadtrip på Teneriffa

En av Kanariöarnas största öar är Teneriffa, en ypperlig destination för den som vill göra en roadtrip och uppleva allt från storstad till spektakulär miljö till härliga stränder. Det går att flyga både charter och reguljärt till Teneriffas två flygplatser; Aeropuerto de Tenerife Norte och Aeropuerto de Tenerife Sur Reina Sofia. Roadtrip på Teneriffa Ta sig omkring på Teneriffa

Att boka hyrbil innan avresan till Teneriffa är att rekommendera för att smidigt hämta ut bilen på flygplatsområdet. På HyrabilSpanien.se jämförs priset för bilhyra hos ett flertal biluthyrare vilket passar bra för prispressaren. Det är fina vägar på ön och samma regler att förhålla sig till som i Sverige, internationellt körkort krävs inte om man har ett Europeiskt körkort.

Kring bergsområdet i mitten av ön, där vulkanen Teide dominerar, är det smidigast att röra sig söderifrån istället för norrifrån, där är vägen bäst. Här på hög höjd passerar man tallskog med gigantiska kottar i stor kontrast mot palmerna längs kusten.

I de äldre städerna i norr är det trånga gator medan det i nyare städer i söder är enklare att ta sig fram med bil.

KARTA

Roadtrip-pa-Teneriffa-TravelGrip- (2)

Roadtrip-pa-Teneriffas-vagar-TravelGrip- (10)Roadtrip-pa-Teneriffa-TravelGrip- (3)

Sevärdheter längs roadtrip

  • Puerto de la Cruz, en kuststad i norr har en av Europas äldsta botaniska trädgård.
  • Santa Cruz de Tenerife, öns största stad är relativt fri från turister. Här finns butiker och matställen som besöks av lokalbefolkningen.
  • Pico de Teide, vulkanens högsta topp, går att nå med linbana. Väg TF-21 leder genom hela nationalparken kring Teide på 2200 meters höjd över havet.
  • Playa de las Americas är den mest kända stranden i södra Teneriffa, hit kommer mängder av besökare årligen. Här finns många butiker och matställen.
  • Klipporna Los Gigantes intill Puerto de Santiago stupar ned i Atlanten från 600 meters höjd över havet.
  • Ritz-Carlton i Abama är en härlig resort som förutom egen strand står värd för de enda restauranger i hela Kanariöarna som har belönats med Michelsinstjärnor; M.B och Kabuki.

Läs också: TravelGrips övriga Teneriffa-tips

Roadtrip-pa-Teneriffa-TravelGrip- (5) Roadtrip-pa-Teneriffa-TravelGrip- (4) Roadtrip-pa-Teneriffa-TravelGrip- (6)

1 reaktion på ”Roadtrip på Teneriffa”

  1. Pingback: Planera att åka till Teneriffa över jul

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen