Rundresa i Belgien

Åk på en rundresa i Belgien och upptäck platser på Unescos världsarvslista, lämningar från krigstider och mustiga ölsorter. Belgien är lagom litet för en kortare roadtrip, flyg till Bryssel och hyr en bil. Vägarna är fina men tungt belastade så var beredd på köer ut ur och in i Bryssel, det finns inga vägtullar som hos grannen Frankrike.

belgien-brygge-brugs-travelgripBrugs

Brugs, Brygge, är en gammal anrik stad nära Belgiens kust. Här finns många världsarv och mängder av trevliga mat- och dryckesställen som serverar inhemsk mat och öl.

I Brugs är många vägar relativt bilfria så det kan vara svårt att hitta parkering innanför vallgraven men en del hotell har tillhörande parkering och det finns ett och annat parkeringshus. Annars kan man följa skyltar utanför staden som guidar dig till stora publika parkeringar intill vallgraven.

Prova äta Moules Frites, den franska klassikern som är minst lika bra här som i Normandie. Den tillreds med olika tillbehör, så du kan välja och vraka smak efter eget tycke.

belgien-travelgrip- (1) bryssel-belgien-travelgrip- (2) bryssel-belgien-travelgrip- (4)

Bryssel

Huvudstaden Bryssel har ett vackert stort torg i centrum, Grand Place. Det är sevärt med sina smyckade hus. Här i kring ligger många matställen och uteställen samt är bara ett stenkast från den välkända lilla statyn Manneken Pis.

I Bryssel finner man även gamla kyrkor och vacker katedral, som i så många andra europeiska städer. Utanför centrum, i nordliga stadsdelen Laeken, står 102 meter höga monumentet Atomium som föreställer atomer. Skapad inför Världsutställningen i Bryssel 1958, mäktig att skåda på nära håll.

bryssel-grand-place-belgien-travelgrip- (1)


Booking.com

Antwerpen

Antwerpen ligger i norra delen av Belgien, intill floden Scheldt och är en hamnstad. Staden är stor inom diamantförädling, strosa längs Pelikaanstraat med juvelbutiker vägg i vägg. Staden har anor från 800-talet och bjuder på en hel del gamla fastigheter och kyrkor, såsom De Kathedraal på Groenplaats 21.

Vintertid söker sig många till Antwerpen för att åka skidor och snowboard.

Läs också: Bila i Europa

antwerpen-travelgrip

Fort Eben Emael

Fort Eben Emael är en krigslämning från andra världskriget, klart värt ett besök för den som är historieintresserad. Men se till att kolla öppettiderna innan du åker dit på hemsidan. Ta bilen till Fort Eben-Emael vid gränsen mot Tyskland från Bryssel, resan tar max ett par timmar. Packa vandringskängor för det är ett stort område att upptäcka till fots.

Fort-Eben_emael-belgien-travelgrip- (2)

Fort-Eben_emael-belgien-travelgrip- (1) Fort-Eben_emael-belgien-travelgrip- (3) Fort-Eben_emael-belgien-travelgrip- (4)

1 reaktion på ”Rundresa i Belgien”

  1. Pingback: Planera en rundresa i Europa i sommar

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen