Schnitzel på Bar Central i Stockholm

[UPPDATERAD 2023-05-15: Bar Central på Birger Jarlsgatan i Stockholm har stängt permanent.]

Avnjut en riktigt god och stor schnitzel på Bar Central i Stockholm, dessutom ett av få ställen i stan som har Pilsner Urquell Tankovna vilket ger otroligt smakrik färsk opastöriserad tjeckisk öl. Stället är populärt både för lunch, AW och middag, uteserveringen passar ypperlig för öl.

Schnitzel på Bar Central i Stockholm

En av stadens, framförallt Vasastan/Östermalms, bästa wienerschnitzlar finns på Bar Central. Den serveras med citronklyfta, sardell- och karissmör, sallad och pommes frites. Den går att få både mindre (195 kr) och större (275 kr), den större är verkligen som man förväntar sig på kontinenten. Paneringen håller bra och köttet är perfekt tillagat, det går mycket bra att avnjuta schnitzeln i sin enkelhet med citron och pommes frites utan att allt blir för torrt. Men smöret som kommer som tillbehör är otroligt gott, så det kan vara svårt att avstå.

Bar Central har också kalvschnitzel fylld med lagrad appenzellerost och rökt skinka, Cordon Belu på menyn för 295 kr.

Tillsammans med ölet, i mitt fall tappat som ”Hladinka” (Len), är det lätt att tro att man verkligen är i Österuopa.

Adress: Birger Jarlsgatan 41

Boka bordbarcentral.se

schnitzel stockholm

Tankovna från Pilsner Urquell

Det opastöriserade färskölet skickas från bryggeriet i Plzen och exponeras inte för syre förrän det tappas upp i ölglas på Bar Central. De brukar förmedla på sin gatupratare när tank senast öppnades, så man får en idé om just hur färsk ölet är.

Pilsner Urquells lösning med att skeppa stora tankar som rymmer 250 liter öl på detta specifika manér är rätt unikt. I patenterad ståltank måste ölet nå slutdestinationen inom 24 timmar och förbrukas inom tre veckor efter leverans, och inom fem dagar efter första tappningen. Pilsnern hälls i glas som håller 5-7 graders temperatur, precis som ölet.

bar central stockholm
Pilsner Urquell Tankovna-tankar under bardisken

tankovna öl pilsner urquell stockholm

pilsner urquell stockholm

bar central stockholm
Langos med nutella-efterrätt

Rulla till toppen