fbpx Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Sommardagar på Malta

Spendera några sommardagar på Malta, den lilla ön mitt i Medelhavet vars huvudstad Valletta bjuder på historik och kolonial arkitektur. Landsbygden har flera sevärdheter sedan romarriket och tidigare än så, och stränderna är fina och bjuder in till sköna dagar.

Norr om Valletta i San Julian/San Gorg finns en liten strandremsa som passar ypperligt om man ändå befinner sig i närheten. Det kryllar av restauranger och uteställen i denna stad, så här kan man spendera flera timmar.

En båttur till Blå Lagunen innebär att man kan doppa sig i det turkosa och klara vattnet i lagunen som ligger intill grannön Comino, antingen via den lilla stranddelen som finns på ön eller så via många av de klippor som ligger runtom ön.

sommardagar-pa-malta-travelgrip-2

sommardagar-pa-malta-travelgrip-3

Valletta är en charmig stad som påminner om Rom och andra europeiska storstäder med välbevarade byggnader i fina färger. Här finns mängder av caféer, restrauanger och barer, många med uteserveringar under parasoll. Det är lätt att strosa omkring och låta sig svepas iväg av de slingrande gatorna.

sommardagar-pa-malta-travelgrip-6

sommardagar-pa-malta-travelgrip-8

sommardagar-pa-malta-travelgrip-9

sommardagar-pa-malta-travelgrip-4

sommardagar-pa-malta-travelgrip-12

sommardagar-pa-malta-travelgrip-11

sommardagar-pa-malta-travelgrip-13

Var den första att kommentera

Kommentera