Svenska favoriter på Browallshof i Clas på Hörnets lokaler

I utkanten av Östermalm, där stadsdelen möter Vasastan och ”Sibirien”, ligger en låg byggnad, ett värdshus från 1700-talet. Ett landmärke bland Stockholmarna. Här drivs både restaurang och hotell och det går nu att avnjuta svensk-franska favoriter på Browallshof i Clas på Hörnets lokaler.

I en del av husets utbyggnad har man skapat något av en lounge med bar, ypperligt för ett möte bland vänner som vill sitta bekvämt när de avnjuter en god öl. Sommartid tar man med sig glaset ut  till uteserveringen till vilken solens strålar kan nå innan de högre husen täcker kring klockan 18:00.

Browallshof-Clas-pa-Hornet-Stockholm-TravelGrip- (1)

Svenska klassiker

De svenska favoriträtterna på Browallshof meny är köttbullar, röding och biff Rydberg för att nämna några, en varmrätt kostar från 175 SEK. Samtliga rätter är vällagaade och smakar utsökt. Man sitter bekvämt i restaurangen och servitörerna är rutinerade och sympatiska. Hit kan man definitivt gå för både dejt och företagslunch.

Adress: Surbrunnsgatan 20

Öppettider
Mån-fre 11.30-23.00
Lör 17.00-23.00

Nyfiken på historiken kring den gamla byggnaden? Enligt Wikipedia har det förutom hyst restaurang- och övernattningsgäster även använts av Stockholms stad som sjukhus.

Browallshof-Clas-pa-Hornet-Stockholm-TravelGrip- (4)
Råbiff med fina smaker

 

Browallshof-Clas-pa-Hornet-Stockholm-TravelGrip- (2)
Köttallrik

 

Browallshof-Clas-pa-Hornet-Stockholm-TravelGrip- (5)
Röding
Rulla till toppen