Taverna Christos i Neo Marmaras i Grekland

På Sithonia halvön i Halkidiki i de norra delarna av Grekland kan man njuta av superb grekisk mat och seafood på Taverna Christos i Neo Marmaras. Att svänga förbi här efter en dag på en av halvön Sithonias stränder för ett mål mat är obeskrivligt trevligt. Många uteservering intill och på pålar i havet passar oss svenskar utmärkt som lider av stor solbrist under vinterhalvåren. Det finns givetvis matplatser i skugga och inomhus också.

taverna-christos-neos-marmaras-sithonia-halkidikie-greece-travelgrip-6

Taverna Christos i Neo Marmaras

För att hitta till Christos tar man sig till strandkanten av staden Neo Marmaras och letar efter den lilla källaringången märkt med en gubbe och information om ”Fresh Fish” och ”Fish Taverna”.

Beställ in vad helst köket rekommenderar och vad de har inne för dagen, därtill tzatziki, grekisk sallad och bröd, så är middagen kirrad. Enkelt men ack så gott!

taverna-christos-neos-marmaras-sithonia-halkidikie-greece-travelgrip-11

taverna-christos-neos-marmaras-sithonia-halkidikie-greece-travelgrip-5

Neo Marmaras

Kuststaden Neo Marmaras ligger på en udde och lockar besökare med ett par stränder. Många passar på att genom tallskogen till kullar längs kusten gå till utsiktsplatsen Dragondelis. Här får man en underbar vy över det blå havet.

Med kustläget finns också färjor och andra båtturer från staden. Bland annat kan man åka på dagtripp till den obebodda ön Kelifos. Den som öluffar kan ta sig vidare till Skiathos

taverna-christos-neos-marmaras-sithonia-halkidikie-greece-travelgrip-10

Läs också: Hotellrecension av Hyatt Regency Thessaloniki, Grekland

KARTA:

neos-marmaras-sithonia-halkidiki-grekland-greece-travelgripBooking.com

 

taverna-christos-neos-marmaras-sithonia-halkidikie-greece-travelgrip-7

taverna-christos-neos-marmaras-sithonia-halkidikie-greece-travelgrip-8taverna-christos-neos-marmaras-sithonia-halkidikie-greece-travelgrip-1

taverna-christos-neos-marmaras-sithonia-halkidikie-greece-travelgrip-2

Rulla till toppen