Tjejhelg i London

I somras var jag iväg på en tjejhelg i London med ankomst fredag kväll och hemresa söndag eftermiddag. Denna period gav oss tillräckligt med tid för att utforska Borough Market, Paddington och Convent Garden samt uppleva publiv och äta riktigt bra mat. Lagom för tre tjejer som helst bara vill umgås fast på annan ort än hemma. London är ett ypperligt resmål för tjejhelg!

besök-Borough-Market-London-TravelGrip

Frukost på Borough Market

Borough Market är en matmarknad i närheten av London Bridge, på sydsidan av London. Här finns allt man kan tänka sig och det mesta ligger under tak om man råkar ut för dåligt väder. Under besöket här hade vi gassande sol så vi gjorde följande på Borough Market:

  • Njöt av färska Ostron till frukost på stående fot
  • Provade Gyoza (Japanska dumplings) på stående fot.
  • Njöt av brittiskt Rosébubbel intill närliggande hål-i-väggen bar.

ostron-frukost-borough-market-london-travelgrip

Strosa längs Londons broar

Jag missar aldrig ett tillfälle att strosa utomhus när jag besöker en Storstad, man kan missa så mycket om man åker tunnelbana. Vi promenerade från Borough Market över Themsen och skådade från London Bridge den pampiga bron Tower Bridge.
Tower-Bridge-London-TravelGrip

Tre timmar i Convent Garden

I områden Convent Garden, i centrala delarna av London, ligger många butiker på rad och även en hel del barer och restauranger på tvärgatorna. Man märker att rör sig societen genom de lyxboutiquer som finns här och på de elegant klädda män och kvinnor man möter på gatan bland turisterna. På vår agenda hade vi följande att hinna med i Convent Garden:

  • Besöka godisbutiken Cyber Candy.
  • Äta lunch, vi valde ett peruanskt ställe som erbjöd sydamerikanska tapas vilka alla smakade underbart. Spana in Lima Floral.

Convnt-Garden-London-TravelGrip
Lima-Floral-peruansk-mat-London-TravelGrip


Booking.com

Ett par timmar på puben The Swan

I Paddingtons utkanter, längs med Hyde Parks ena ända, ligger puben The Swan. Här finns två uteserveringar, både på gatuplan och på terrass ovanför gatuplan. Solen når in på eftermiddagen även på gatuplan. så vi hade en härlig stund då vi njöt av kvällens sist strålar. Gångavstånd från ett par tunnelbanestationer, på adress: 66 Bayswater Road.

The-Swan-Pub-London-TravelGrip

Boende i Westminster Borough nära Baywater och Paddington

Jag och vännerna bodde på Cleveland Square i stadsdelen Westminster Borough, i ett källarrum på hotell The Cleveland. Det var faktiskt över förväntan, vi hade tre bäddar och trots detta rätt rymligt rum. Hotellet är fyrstjärnigt och därför vågade jag boka detta rum trots att det lät lite sämre än hur det upplevdes. Det var ganska väl ljudisolerat och det fanns ett par källarförnster så man kunde se ut litegrann i alla fall. I London finns det betydligt sämre rum, som skrubbar helt utan fönster.

Slumpmässigt utvalda hotell:


Booking.com

1 reaktion på ”Tjejhelg i London”

  1. Pingback: Mumsig afternoon tea på Pantry 108 i London

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen