Unika smårätter hos Agnes på Kungsholmen

Är du som jag och älskar att äta tapas och dela med vänner, för att på så vis prova på så många olika rätter om möjligt? Missa då inte smakrika och unika smårätter hos Agnes på Kungsholmen i Stockholm.

Unika smårätter hos Agnes på Kungsholmen

Agnes är välbesökt och därför rekommenderas bordsbokning, men för alla spontana besökare finns en lång bar där man kan sitta på rad för mat och/eller dryck. Därtill har de en stor uteservering under sommaren. Området är lugnt och därför kan man utan problem låta några timar försvinna på uteserveringen.

Man ser in i köket så fort man kommer in i lokalen och det är härligt att se aktiviteterna. Servicen är utmärkt och de är duktiga på att förklara rätterna liksom att hitta den dryck man är ute efter.

Majoriteten av rätterna är skapade som smårätter och tanken är att man beställer in 5-7 rätter om man är två personer. Men några av rätterna går att få som normalstora för den som är ensam eller helt enkelt vill ha en större portion.

Adress: Norra Agnegatan 43

Boka bord.

Bröd med tomatröra före maten
Friterade Kronärtskockor
Sashimi av Hamachi (en sorts makrill) på bädd av tomat
Koreansk råbiff
Grillad bläckfisk
Ibericosallad

Större rätter att dela på

En glad överraskning på menyn är de ännu större rätterna som är till för ett lite större sällskap, typ 3-4 personer. Såsom Spädgris, Vongole och hängmörad Clubsteak.

STOCKHOLMS BÄSTA EFTERRÄTT?

På efterrättsmenyn finns flera olika smårätter, såsom klassikern att välja bland, men den bästa lär nog vara Agnes Mess. Den är säsongsbetonad, under mitt besök i juli bjöds denna smördegspaj fylld med mascarpone och vanlij, dekorerad med kexbitar, glass och mängder av bär.

Agness Mess – 210 kr och perfekt för två till tre personer

Skärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

Rulla till toppen