Avsmakningsmeny på Chateau de Noirieux

I hjärtat av Loiredalen finns förutom mängder av slott fina matställen för gourmander. En avsmakningsmeny på Chateau de Noirieux är trevligt och välordnat, dessutom serveras det ute på en stor terrass om vädret tillåter. 

Avsmakningsmeny på Chateau de Noirieux

Trettio minuter med bil norr on Angers i hjärtat av Loiredalen finner man detta lilla slott med restaurang i en grön idyll intill floden Loir (inte Loire). Stället är inte ett stort slott utan mer ett värdshus, med övernattnings. Här erbjuds a la carte och även avsmakningsmeny. Avsmakningsmenyn finns att välja i flera utföranden, med 3-6 rätter, inklusive mineralvatten och vinparning eller utan dryckerna. Pris på avsmakning ligger på mellan 120 – 175 euro.

Boka bord i god tid innan besöket, du kan också välja att övernatta på Chateau de Noirieux som är är lagom lyxigt. Sommartid kan man njuta av poolområdet.

Adress6 Route du Moulin, 49125 Briollay

Öppet alla dagar utom Måndagar och Tisdagar.

Ta del av fler restaurangtips

Mängder av lokala viner finns att välja bland

Miljön på Chateau de Noirieux

Somamrtid kan man sitta utomhus och skåda ut över ån Loir. Det är minst lika trevlig utomhus som det är inomhus. Serveringen är perfekt och sommelieren utmärkt i sitt arbete. All serveringspersonal håller hög klass och är väldigt uppmärksam.

Avsmakningsmenyn inleds på Chateau de Noirieux

Det serveras såklart ost oavsett om efterrätt ingår eller inte

Enligt klassisk fransk manér serveras ost även om man äter efterrätt, vanligen i Sverige väljer man antingen eller. En annan stor skillnad är att man själv väljer vilka ostar man vill smaka från en dignange ostvagn och att det går att få ganska stora bitar. Här snålas det minsann inte!

Underbar ostvagn

Efterrätt
Vinlista
Baren

Bo på Chateau de Noirieux

Att bo här är ren lyx, servicenivån är hög och kvaliteten på boendet högt. Jag skulle absolut kunna tänka mig att bo här igen under genomresa i Loire.

Boka här på Booking.com.

Skärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

1 reaktion på ”Avsmakningsmeny på Chateau de Noirieux”

  1. Pingback: Middag på restaurang – Ljuvligmat.se

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen