En dag på Farmers Market i Los Angeles

Jag ser alltid till att spendera en frukost, lunch eller en hel dag på Farmers Market i Los Angeles under mina besök. Marknadsplatsen är en oas bland höghus, med trähus i ljusa fina färger och har flera trevliga ställen värda att besöka. Många av ställen har uteservering, så vid fint väder sitter man ute för en fika eller lunch.

En dag på Farmers Market i Los Angeles

På Farmers Market kan du shoppa, äta och dricka gott. Stället passar vuxna liksom barn och det finns gott om parkering men det kan vara lite extra trångt under lunchtid. Marknadsplatsen har funnits sedan 1934 genom att marken inledningsvis var en bondgård men senare växte staden närmare och man fick en idé om att samla bönder att sälja sina varor här. Klocktornet (på bilderna) blev en ikon redan 1948 och symboliserar matglädje.

Varje år i juni arrangerar man en bilshow till minne av grundaren/markägaren och dess företag Gilmore Oil Company. Se till att planera in besöket till den första lördagen i juli för att delta.

För 65 USD / person kan man boka in sig på en Foods Tour där man delges historien om Marknaden och får smaka på specialiteter under 2,5 timmar.

Läs gärna på lite innan besöket, de har upplyser på hemsidan om speciella event.

Öppettider: Alla dagar i veckan, vardagar 9-21, helger 10-19.

Adress: 6333 W 3rd St, Los Angeles

Ladda ner Los Angelesguide

FILM OM FARMERS MARKET 

Skärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

1 reaktion på ”En dag på Farmers Market i Los Angeles”

  1. Pingback: En historielektion om Los Angeles - TravelGrip

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen