Provenceguide

I denna Provenceguide kan du läsa om städer värda ett besök, sevärdheter i allmänhet och drömma dig bort till magnifika Provence i sydöstra Frankrike.

Ta sig till Provence

Direktflyg med Norwegian till Nice eller med byten hos SAS och Air France, oavsett om du flyger till Nice eller Marseille. Därtill flyger en del lågprisbolag till mindre flygplatser.

Städer värda ett besök

  • Aix en Provence, den gamla och anrika studentstaden med sitt labyrintliknande centrum som härrör från romartiden. Aix är kallat fontänernas stad, här finns en fontän på varje torg. Här var konstnären Cezanne verksam under sena 1800-talet. Turistinformation.
  • Marseille, Frankrikes näst största stad är belägen vid kusten och är befolkat av fransoser, nordafrikaner och armenier. Ett mecka av internationell kommers, med kvarter uppdelade på ursprung där du kan fynda varor långväga ifrån. Ta dig fram till forts eller med tunnelbana. Ät gott på någon av restaurangerna invid vattnet. Turistinformation.
  • Nice, semesterorten i Cote d’ Azur ligger vid kusten och har en stenstrand mitt i staden. Detta är centrum för den franska Rivieran. Här äter du gott men det kostar lite mer än i Marseille. Ta dig runt till fots eller med buss. Utforska Gamla Stan. Turistinformation.
  • Cassis, är en liten söt fiskeby som bjuder på storslagen utsikt från bergen som omger staden. Härifrån åker man båtutflykt till de kända klipporna i havet ”Calanques”. Turistinformation.

France 06

 

Aix 06

Nice-Provence-France-travelgrip

Vinprovningar

Du kan med hyrbil ta dig runt och besöka vingårdar på måfå och provsmaka regionens finaste viner. Eller så kontaktar du en arrangör som kör dig till utvalda vingårdar.

Provence Wine Tours

Arrrangerar resor till vingårdar i Provence, utgår från Marseille eller Aix. 300 Boulevard Chave, 13005 Marseille

Mas du Clos de l’Escarrat

Arrangerar privat vinprovning hos vingårdar i Provence och i Avignon, Chateauneuf du Pape. Chemin de l’Escarrat, 84150 Jonquieres


Visa större karta

Intresserad av att bila i Europa?

TravelGrip.se har tipsen.

1 reaktion på ”Provenceguide”

  1. Pingback: Södra Frankrike « TravelGrip

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen