7 Favoritstränder

Här listar jag 7 favoritstränder jag har besökt som alla är underbara på sitt sätt att besöka under rätt tid på året. Stränderna erbjuder olika typer av kommers, ibland vill jag kunna välja att köpa dryck och mat på plats, i andra fall vill jag bara försvinna in i en bok och ha ostört omkring mig. Nedan är TravelGrips favoritstränder.

#1 – White Beach, Boracay – Filippinerna

Boracay-philippines-travelgrip-white-beach

White Beach är som namnet berättar vit och finkornig. Stranden är långgrund så du kan strosa längs stranden med fötterna i havet. Boracay är utmärkt att besöka under november – maj. Läs TravelGrips Boracayguide.

#2 – Grand Bahama – Bahamas

grand-bahama-bahamas-travelgrip- (9)

Grand Bahama är en ö med ett flertal stränder, många av dem verkligen sevärda. Ju längre bort från staden Freeport man kommer desto lugnare. Vattnet är badvänligt under vår, sommar och höst men sola kan du göra året runt. TravelGrips guide till Grand Bahama kommer snart!

#3 – Eagle Beach – Aruba

Lovely beach!

Den karibiska ön Aruba har många stränder, vissa fulla av kommers andra lite lugnare. Sanden är finkornig och solen varm. Utsedd i Travelers’ Chioce 2014 som världens 9:e bästa strand.

#4 – Miami, Florida – USA

miami-south-beach-florida-travelgrip- (1)

Både Miami Beach och South Beach är citystränder som gör det enkelt för en att kombinera uteliv med sol och bad. Observera att havet är badvänligt under vår, sommar och höst, inte under vintern. Besök gärna även Key West. Läs TravelGrips Floridaguide för fler tips!

#5 – Cabo San Lucas – Mexiko

cabo-san-lucas-beach-travelgrip

I Kaliforniahalvöns sydspets finner du mexikanska turistorten Cabo San Lucas, intill staden ligger stranden Medano. Här är strukturerad kommers, om du tar solsängar som hör ihop med en av restaurangerna slipper du försäljarna och kan dessutom beställa dryck och mat hela dagen lång. Det finns också avlägsna lugna stränder utanför städerna. Läs mer i reseguide Cabo San Lucas.

#6 – Jumeirah Beach, DUbai – UAE

jumeirah-beach-park-travelgrip
Jumeirah Beach är lång och finkorning. Ett perfekt avbrott från fartfyllda Dubai. Det är dock svårt att sola och bada här under sommarmånaderna när temperaturen ligger kring 40grader. Under höst och vinter är det dock mycket trevligt! Spana in TravelGrips Dubaiguide.

#7 – Puglia – Italien

otranto-view

I södra Italien ligger området Puglia till vilket Italienarna själva åker på semester. Här finns många fina stränder, vissa i anslutning till städer, andra utanför samhällen. Enligt TravelGrip de bästa stränderna i Europa. Läs mer i Pugliaguiden.

 

1 reaktion på ”7 Favoritstränder”

  1. Pingback: Vackra stränder för solresan | MinSolresa.se

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen