Besök Cancale – Ostronens huvudstad

Ska du till Frankrikes västkust så passa på och besök Cancale, Ostronens huvudstad. Beläget i distriktet Bretagne med Normandie som granne och Engelska kanalen av Atlanten vid dess fot. Kombinera med en resa till Paris, hyr bil och åk längs kusten, en 4 timmars tur genom Normandie som är mycket fint.

Staden Cancale och deras ostron

Besök Cancale - Ostronens huvudstad

Cancale är en liten hamnstad med endast cirka 6 000 invånare, men längs med hela stadens gata som går längs havet ligger restauranger tätt inpå varandra och samtliga erbjuder skaldjur och ostron, du kan alltså äta annat än bara ostron om du inte är så förtjust i dessa.

Ostronbäddarna i havet syns från piren och dessa  ger årligen en skörd på omkring 25 000 ton ostron. Det friska vattnet i Engelska kanalen med ebb och flod skapar ett mycket gynnsamt klimat för ostronen.

Ostronen från Cancale har en slät yta, är platta och har fast kött med fyllig smak, de håller mycket hög kvalitet och många restauranger i Paris serverar endast ostron från Cancale.

Besök Cancale i Bretagne

Matställen i Cancale

Är man nybörjare på ostron passar det sig ypperligt att testa dessa på en av restauranger i Cancale. Ostronen är numrerade i storleksordning från 0 till 5 varav nummer 5 är de minsta och 0 de största för att underlätta valet. Nio av stadens alla restauranger är omnämnda i Guide Michelin vilket är otroligt många sett till denna lilla stad.

Är du däremot erfaren kan du köpa ett dussin ostron, få de öppnade och enkelt serverade av fiskarna (eller om de är fiskarnas fruar) invid piren, det kostar ungefär 5 euro för ett dussin!

Läs också: Restaurang L’Huitriere i Cancale

Cancale - Ostronens huvudstad

Boenden i Cancale

Det finns några hotell i Cancale och många B&B boenden runt om i regionen, så är du ostronfantast kanske du vill bo här ett par nätter och lyxa till med ostron och champagne både till lunch och middag.

Le Continental ligger placerat med närhet till alla restauranger och hamnen Port de la Houle. Det är smidigt att parkera i staden och kostar inte mycket.

La Mere Champlain har ett bra läge och gör det bekvämt för besökare att strosa runt i staden.

Ostron i Cancale - Ostronens huvudstad
Ostron av fiskarna invid kajen

Ostronens huvudstad Cancale


Booking.com


Ostron i Cancale

Havsbädden i Cancale

Havsbädden i Cancale

KARTASkärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

Rulla till toppen