Planera resa till Dubai

Inför påskledigheten är TravelGrip fullt upptagen med att planera resa till Dubai där det vankas 40-årskalas för en väninna som ska firas ihop med några vänner. Dubai är perfekt för festligheter, religionen till trots, eftersom alla 4- och 5 stjärniga hotell har fina restauranger och barer och skapar ett bra upplägg för kalas.

afternoon-tea-burj-al-arab-travelgrip- (10)

Dubai är inte så muslimskt

Tvärtom mot vad många tror så påverkar Islam inte semestern i Dubai, som turist har du frihet att klä dig som du är van vid och att röra dig fritt. De flesta som du kommer att stöta på inom serviceyrket är gästarbetare som kanske inte ens är muslimer. Alkohol serveras på hotellområden, i hotellbarer och hotellrestauranger men inte på andra platser.

Det finns några råd som man kan följa för att inte förarga lokalbefolkningen:

 • I offentliga miljöer (köpcentrum, matställen etc.) kan man tänka på att kunna täcka axlar och lår.
 • I moskéer ska kvinnor bära Abaya och sjal för att täcka kropp och hår, vid Grand Mosque i Abu Dhabi får man låna kläder.
 • På stranden råder vanliga riktlinjer, badkläder i form av bikini och speedos går bra.

Läs också: TravelGrips alla Arabemiraten tips

TravelGrip-i-Abu-Dhabis-Moske

Planera resan och ankomst i Dubai

 • Boka flyg, Norwegian och Emirates flyger direkt från Stockholm och resan tar ungefär 7 timmar. Eftersom Norwegian har varierad möjlighet till underhållning ombord så rekommenderas att du packar padda eller böcker om du inte burkar sova på flyg.
 • Boka boende, runt högsäsongerna Jul och Påsk är hotellpriserna högre än vanligt så det kan vara bra i de fallen att boka långt i förväg.
 • Visum behövs inte innan avresa, men dubbelkolla att passet är giltigt sex månader efter inresa i Dubai.
 • Som kvinna bör du packa med dig kläder som täcker hår, axlar och ben om du skulle stöta på behovet av dem på plats. Jag packar med en stor svart sjal, långklänning och kofta (se outfit ovan).
 • Växla till dig lite av valutan dirham, bra att ha kontanter på flygplatsen till exempelvis visum och taxi till hotellet.
 • Följ skyltarna på flygplatsen mot taxi, vissa är dyrare ån andra. Om det verkar vara en omärkt bil ingår den troligen i Über-gruppen och kostar mer än standardtaxi. Många av chaufförerna är gästarbetare och tyvärr dåliga på engelska och arabiska. Ha adressen till hotellet utskriven på papper och gärna en karta.

Madinat Jumeirah är perfekt för festligheter

Hotellkomplexet som är uppbyggt som en egen stad i staden, Madinat Jumeirah, inhyser mängder med restauranger och barer, romantiska åkturer på kanaler och en marknad (Souk) inomhus. Perfekt för en utekväll eftersom man inne på detta område kan strosa fritt och särskilt utan en tanke på hur man bör klä sig för araberna för här är de flesta turister.

Läs mer: Reseguide Dubai

Karta över Madinat Jumeirah:

Dubai-madinat-jumeirah-travelgrip- (3)

Arabiskt tema

På flera restauranger finner man självklart arabiskt tema och libanesiskt mat med de klassiska rätterna hummus, labneh, lammspett och så vidare. Det finns arabisk mat i alla prisklasser och Times of Arabia är i mellanklassen. de har väldigt mysiga restauranger och ligger på bra adresser. Observera att om de inte finns på ett hotell så serverar de inte alkohol.

Times of Arabias restauranger:

 • Souk Madinat Jumeirah, mysigt hotellkomplex (se ovan).
 • Dubai Mall, köpcentrum i Downtown Dubai nära Kurj Khalifa.

Times-of-Arabia-libanesiskt-Dubai-TravelGrip

Buffé på 5-stjärniga hotell

De femstjärniga hotellen erbjuder oftast dagligen en middagsbuffé i någon av sina restauranger, vanligen den som de använder för att servera frukost. Maten är i de allra flesta fall mycket vällagad och variationsrik så detta rekommenderas verkligen, oavsett om du bor på det specifika hotellet eller inte. Hotell som Marriott erbjuder ostron, hummer och sushi förutom klassiska indiska, arabiska och thailändska rätter på sin buffé, så det borde finnas något för alla.

Läs mer: Resa till Dubai över Nyår

Ostron-hummerrullar-dubai-TravelGrip

Tillställningar på Burj Al Arab

Burj Al Arab är ett lyxhotell vida känt för sin speciella arkitektur och är ett av världens högsta hotell. Här kan man boka in Afternoon tea eller att äta på restaurang med otrolig utsikt över havet och Dubais kustlinje. Det kostar en del och man måste boka bord innan besöket.

Kontakt: BAARestaurants@jumeirah.com

afternoon-tea-burj-al-arab-travelgrip- (13) afternoon-tea-burj-al-arab-travelgrip- (17)

utsikt-burj-al-arab-dubai-travelgripBooking.com

Rulla till toppen