Bo som en kung på The Merchant Hotel i Belfast

Ett hotell som lever upp över ens förväntningar gör en vistelse extra fantastisk. Man kan verkligen bo som en kung på The Merchant Hotel i Belfast, givet deras fem stjärnor är hög service och standard förväntat. 

Hotellet The Merchant har 63 välutrustade och bekväma rum, tre restauranger (bland de bästa i stan) och flerfaldigt prisbelönad Cocktail Bar. När vädret tillåter rekommenderas en hisstur till bubbelbadet på taket. Resemagasinet Condé Nast säger ”Part of Belfast’s commercial rebirth as a hip capital”. De påstår att på The Merchant är till och med isen femstjärnig – Fijivatten fryses till block, handsågas till kuber och fryses i en snabbfrys för den ultimata kylda cocktailen.

Bo som en kung på The Merchant Hotel i Belfast

På detta stora komplex kan man äta finmiddag i ”Great Room Restaurant” (det före detta bankgolvet i den gamla byggnadsdelen) eller dansa loss i valven på Ollie’s Club, en av stadens hetaste nattklubbar. Intill ena sidan av hotellet ligger en annan nattklubb, så boende med problem med oljud bör se till att inte bo på den sidan av hotellet, men för övrigt skriker hotellet lyx och flärd.

Hotellbokning: Booking.com

Karta: maps.app.goo.gl/TmUAPwsB6xKwTd9i6

Läs också: Resa till Dublin och Belfast

Hotellrecension av The Merchant Hotel

Hotellet består av ett flertal ihoplänkade hus, varav de äldsta är mycket vackra gamla byggnader. Med av rum i hög standard bor man bekvämt. Hotellrummet jag tilldelades var en mindre svit, med gigantiskt badrum som hade badkar på tassar. Här hade jag kunnat checka in och stanna i veckor.

badrum i marmor med badkar och dusch

 

Bland hotellets övriga faciliteter finns ett bra gym, takterass med utsikt och jacuzzi och en stor och fin restaurangdel.

Frukost serveras utifrån a la carte i den charmiga restaurangdelen, med strålande bordsservering. Menyn har mycket gott att välja bland, både internationella rätter och traditionella brittiska specialiteter.

Hotellet erbjuder servering av klassisk Afternoon tea, med bordsservering iden vackra restaurangen i art deco-stil.

Afternoon tea på hotell

Den storslagna entrén till hotellets restaurang

Rulla till toppen