Dagsutflykt till Manhattan Beach

Oavsett om det är vår, sommar, höst eller vinter så kan man njuta av stränderna i Kalifornien. Bara på lite olika sätt. Åk iväg på en dagsutflykt till Manhattan Beach för att strosa på stranden, sporta, promenera ut på piren, sola och bada eller helt enkelt för att shoppa, fika och äta gott i samhället.

Många Angelenos (invånare i Los Angeles) föredrar att åka till Manhattan Beach för en dag på stranden eftersom det vanligtvis är mindre trångt här än på andra lokala stränder. Turister vallfärdar vanligen till Santa Monica Beach och Venice Beach istället.

Dagsutflykt till Manhattan Beach

Med några av de bästa surfvågorna i södra Kalifornien lockar denna strand många surfare, både nybörjare och mer professionella. Manhattan Beach är också en populär plats för att spela (eller titta på) beachvolleyboll. Intill strandpromenaden The Strand kan man snabbt komma ut i sanden men också skåda häftiga semesterhus intill strandbrynet.

Manhattan Beach ligger 33 kilometer från centrala Los Angeles, det tar omkring 30 minuter när det inte är bilköer att åka från Downtown L.A ner till piren.

PROMENAD PÅ PIREN 

Den historiska piren på Manhattan Beach Pier sträcker sig lite mer än 280 meter rätt ut i havet, på pålar. Längst ute på piren utlovas panoramautsikt in mot stranden och staden, liksom perfekt fotoläge av solen när den går ner i horisonten.

Nästan varje solig dag på året finner man surfare som rider på vågorna alldeles i närheten.

I änden av piren ligger Roundhouse Aquarium, med gratis entré för hela familjen och väldigt passande barn i lägre åldrar. Här kan de lära sig mer om livet i havet.

SPANA IN STRANDHUSEN

Hyr en cykel och cykla längs The Strand och en av de nedre stadsgatorna för att spana in alla söta strandhus. Det går snabbt att drömma sig bort till livet man kan leva här med närhet till hav och strand, med surfbrädan mot fasaden och för att relaxa ta en drink på sin uteplats.

Fantasifullt hus, som taget från Italien
Klassiska amerikanska strandhus/semesterhus

Restauranger som står ut

MÄKTIG FRUKOST PÅ PANNKAKSSTÄLLE

Om du kommer i tid för frukost eller lunch, eller övernattar i Manhattan Beach, se till att få ett bord på Uncle Bill’s Pancake House och ät dig proppmätt. Här finns pannkaksmaker som kan behaga vem som helst. Men självklart finns också äggrätter, omeletter, våfflor, French toast och  wraps.

Adress: 1305 Highland Ave, Manhattan Beach

THE STRAND HOUSE

Med panoramavy ut över havet passar detta ställe perfekt för en romantisk middag till solnedgången.

Adress: 117 Manhattan Beach Blvd, Manhattan Beach

FANTASTISK SUSHI PÅ SUGARFISH

Sugarfishby by Sushi Nozawa är en sushikedja med flera restauranger i USA, varav många i Los Angeles-området. Det går att välja exakt de bitar man vill säga, de kommer då i par, men det finns också färdig ihopsatt avsmakning i tre prisklasser; 25, 35 och 45 USD (inklusive dricks!). Edamame ingår i de färdiga måltiderna.

Här serveras också japansk öl och olika sorters sake, så det är lätt att hänga här ett tag. Det är dock något hödljutt under lunch och vid den populäraste tiden för middagar.

Adress: 304 12th St, Manhattan Beach

Boende i Manhattan Beach

Vill man övernatta här, kanske spendera en långhelg med strandhäng, finns det några olika typer av boenden att välja bland.

Rulla till toppen