De fräschaste restaurangerna i Antibes

Bland de fräschaste restaurangerna i Antibes finner man två mycket rymliga och modernt inredda lokaler i nybyggd fastighet, något som är ovanligt i de centrala delarna av denna gamla stad. De gamla och väletablerade restaurangerna i Antibes har generellt sett inte renoverats på många år och saknar många gånger en charm vi är bortskämda med i Sverige.

De fräschaste restaurangerna i Antibes

Antibes, en vacker stad belägen på Franska Rivieran, erbjuder ett brett utbud av restauranger som passar olika smaker och preferenser. Staden är känd för sin mångfaldiga gastronomi och har något att erbjuda för alla, från traditionell fransk mat till internationella kök. Men många restaurangägare har genom åren saknat smak eller resurser att inreda sitt ställe så det höjer trivsel och renovering sker inte lika ofta som på ställen i Stockholm. Så för den som verkligen är ute efter fräsch och fin restaurang kan denna lista vara till god hjälp:

DE FRÄSCHASTE RESTAURANGERNA I ANTIBES 

1. Restaurant Nananère

På ena änden av Place de Place des Martyrs de la Résistance finns denna moderna bistro med stor uteservering, där de har god öl på fat, flera viner på glas och en trevlig cocktailmeny. Till skillnad mot barerna på andra sidan av torget, som riktar sig till stor del mot turister, är här en helt annan stämning. Med vettiga prier på dryck och mat kommer de kunna locka tills sig lokalborna, liksom besökare. Hemsidan är under uppbyggnad, men på Instagram kan man få vet mer.

restaurang i antibes

2. Restaurant Ferni

Bredvid och vägg i vägg med ovanstående ligger denna brasserieliknande restaurang som får en att tänka på Art Deco. Här är mycket trevligt inrett, bekväma sittplatser och snygga inredningsdetaljer. Även Ferni har stor uteservering. Menyn från bar och kök har något högre priser än grannen, så här finns oftast plats att få med kort varsel.

3. Trattoria Nacional

Väletablerad italiensk restaurang med franska influenser som har ett inre större rum som är fint inredd, samt en stor uteservering på torget Place National under sommarhalvåret. Här bör man boka bord i förväg eftersom Nacional är omåttligt populär. Förutom att servera pizza och pasta kan man alltid räkna med att de har en perfekt grillad bläckfisk på menyn.

4. La Guinguette de Rio

Vägg i vägg med systerrestaurangen La Guinguette du Tigre ligger denna mycket snyggt inredda lilla restaurang mitt på turiststråket nära marinan, och höjer kvaliteten på både mat och dryck. Det är sydamerikanskt kök som gäller, serverat som sharing menu, och öl på fat är San Miguel.

öl och popcorn hos Guinguette de Rio

5. Casa Azul Antibes

Nyöppnat mexikanskt ställe, ett kök som saknats i centrala Antibes, på en bra adress i gamla stan. Serveringen görs på tre olika ytor, fördelat i två olika huskroppar ihopbundna med uteservering. Även här sharing menu. Missa inte att spana in cocktailmenyn.

Säsongsöppna restauranger i Antibes

Det är viktigt att notera att restaurangutbudet i Antibes kan variera över tid och att det alltid är bra att utforska olika recensioner och rekommendationer för att hitta de bästa matställena som passar just dina preferenser och budget. De säsongsöppna restaurangerna, och det är många, håller vanligen sämre kvalitet än de som håller året runt öppet.

Något jag brukar ha för vana att göra i en ny stad är att fråga lokalbefolkningen om deras restaurangtips, så snart man stöter på någon som är villig att prata med en och framförallt på engelska, om man har svårt för det lokala språket.

Vinbarer och caféer

Antibes har också ett rikt utbud av vinbarer där du kan smaka på lokala viner, och caféer där du kan njuta av kaffe, bakverk och lättare mat (paj, mackor, pizzaslices). Favoritbarerna är:

  • La Cave des Epicuriens, ganska nära stranden Ponteil. Har ett bra utbud av vin på glas, till mycket bra priser.

  • L’ile bleue i gamla stan, stort utbud av vin på glas.

  • Le Patio i gamla stan, har både vin och öl på glas. Sittplatser på gatan eller i deras innergård.

Läs mer: 10 måsten i Antibes

L'ile bleue i Antibes
L’ile bleue Vinbar i Antibes gamla stad
Rulla till toppen