Fira nyår i Saigon

Nyfiken på att fira nyår i Saigon, Vietnam? det hela ter sig smått annorlunda mot firande i Sverige, dels är det ju mycket varmare men också rörigare i städer som Ho Chi Minh (Saigon) med alla mopeder överallt i staden.

Lämna vinterjackan hemma och flyg till södra Vietnam och checka in på Rex Hotel i Ho Chi Minh City för att kunna nyttja deras takbar, här erbjuds över nyår fri bar mellan 21:00 – 00:00 mot en kostnad och man kan skåda storslagna fyrverkerier från stadens högsta byggnad i närheten. Efter tolvslaget fortsätter nyårsfesten med dans på takterrassen i en timma till men sedan tycker vietnamesiska myndigheter att det ska vara tyst.

20150101-155147.jpg

Rex-Hotel-Ho-chi-minh-Saigon-takterrass-nyar-travelgripBooking.com

Fira Nyår med annorlunda middag i Ho Chi Minh City (Saigon)

Planera in nyårsmiddag på ett klassiskt vietnamesiskt ställe om du älskar den asiatiska maten men det finns även en mängd internationella kök att välja bland. Därtill anordnar de stora hotellen Gala Dinner, räkna med att det kostar omkring 2 500 000 dong per person (c:a 850kr) och du behöver anmäla intresse gärna ett apr dagar senast innan nyårsafton.

 • Vietnamesiskt;
  På gaturestaurangen Hai Lua erbjuds vietnamesiska rätter i en spartansk miljö och med uteservering på gatan. Sväng förbi efter ett besök på Night Market för att se om de har öppet och njut av specialiteterna räkor eller fisk.
  Adress: Ngô Văn Năm, Bến Nghé, Hồ Chí Minh.
  Ta dig sedan vidare för att skåla in tolvslaget någonstans i grannkvarteret Dong Khoi.
 • Amerikanskt;
  Självklart finns Hard Rock i District 1. De har liveband och sjunger in det nya året. Granterat god stämning för att fira in nyåret!
  Adress: Kumho Asiana Plaza, 39 Le Duan Street, Hồ Chí Minh
 • Japanskt;
  Det erbjuds imponerande bra japansk mat hos Sushi Hokkaido Sachi i källarplanet av köpcentrumet Vincom Center i District 1. För 100kr får du 10 ostron och därtill kan du välja bland fina sashimibitar och övrig sushi. Köpcentrat ligger nära Rex hotel så du hinner njuta av deras ”fria bar” och ordentligt fira nyår i Saigons centrum.
  Adress: Vincom Center, 70 Lê Thánh Tôn, Bến Nghé, Hồ Chí Minh.

Läs också: Solresa till Phu Quoc i Vietnam

20150101-155053.jpg

Rulla till toppen