Fotboll och schnitzel i München

Garanterat ett lyckat koncept, fotboll och schnitzel i München i södra Tyskland. I Bayern gillar man också att äta korv av olika slag, allt från enkel bratwurst och weisswurst, serverat tillsammans med bröd och surkål.

Fotboll på Allianz Arena i München

FC Bayern Münchens hemmaplan Allianz Arena rymmer ungefär 70 000 åskådare. En mäktig plats att vara på för att se fotboll i världsklass. Bayern München är ett av tyska ligans bästa lag, de spelar vanligen också i Champions League och har ett flertal tillfällen vunnit den ligan.

På arenans matställen tar man varken kontanter eller vanliga betal- och kontokort utan man måste ha ett Arenakort för betalning av dryck och snacks. Det är bra att känna till inför en kväll på arenan, man köper det i förväg på utvalda platser i city eller på arenan. Vänliga tyskar på arenan med Arenakort kan i värsta fall säkerligen bistå med köp så länge du som besökare har kontanter att betala emellan.

För dig som är intresserad av att spela på fotboll, rekommenderar jag att du besöker sajten Betting.com. Där kan du lägga spel och ta del av de senaste speltipsen på fotboll världen över.

Fotboll-och-schnitzel-i-Munchen-Travelgrip-2

Matställen i München

Gör det bästa av en fotbollsresa, utforska matscenen i staden du besöker. I hjärtat av Bayern finns i matväg allt från italienska delikatesser till tysk-österrikiska favoriter. Kombinerat med välgjord lageröl från både kända men också mindre kända bryggerier.

  • Zum Goldenen Kalb, restaurang med fokus på kolgrillade kötträtter. Adress: Utzschneiderstraße 1
  • Wirtshaus Zum Straubinger, restaurang som serverar genuint välsmakande schnitzel och schweinhaxe, stort fokus på bayerska rätter. Adress: Blumenstraße 5
  • Hofbräuhaus am Platzl, ölhall med klassiska tyska rätter. Adress: Platzl 9
  • Schneider Bräuhaus, ölhall med klassiska tyska rätter. Adress: Tal 7
  • Eataly, italiensk saluhall med restauranger, perfekt om du vill ha ett avbrott från det tyska köket. Adress: Blumenstraße 4

Fotboll-och-schnitzel-i-Munchen-Travelgrip-6

Fotboll-och-schnitzel-i-Munchen-Travelgrip-5

Fotboll-och-schnitzel-i-Munchen-Travelgrip-8

Andra aktiviteter i München

För att ta sig runt rekommenderar jag Hop on Hop off buss. Denna tar dig smidigt till både Olympiska parken och Nymphenburg-palatset som båda ligger en bra bit utanför stadskärnan, men gamla stan och andra delar av de intre stadsdelarna ingår också i turen.

Boka

Läs också: Julmarknad i München

Tips på hotell i München

München är en utbredd stad, det finns boenden i alla olika stadsdelar så det är bra att orientera sig via en karta innan man bokar hotell. Här är tips på tre riktigt fina hotell i citykärnan:

1 reaktion på ”Fotboll och schnitzel i München”

  1. Pingback: Se konserter, musikaler och fotboll utomlands - TravelGrip

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen