fbpx Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Fotboll och schnitzel i München

Garanterat ett lyckat koncept, fotboll och schnitzel i München i södra Tyskland. I Bayern gillar man också att äta korv av olika slag, allt från enkel bratwurst och weisswurst, serverat tillsammans med bröd och surkål.

Fotboll på Allianz Arena i München

FC Bayern Münchens hemmaplan Allianz Arena rymmer ungefär 70 000 åskådare. En mäktig plats att vara på för att se fotboll i världsklass. Bayern München är ett av tyska ligans bästa lag, de spelar vanligen också i Champions League och har ett flertal tillfällen vunnit den ligan. På arenans matställen tar man varken kontanter eller vanliga betal- och kontokort utan man måste ha ett Arenakort för betalning av dryck och snacks. Det är bra att känna till inför en kväll på arenan, man köper det i förväg på utvalda platser i city eller på arenan. Vänliga tyskar på arenan med Arenakort kan i värsta fall säkerligen bistå med köp så länge du som besökare har kontanter att betala emellan.

Fotboll-och-schnitzel-i-Munchen-Travelgrip-2

Fotboll-och-schnitzel-i-Munchen-Travelgrip-1

Fotboll-och-schnitzel-i-Munchen-Travelgrip-3

Fotboll-och-schnitzel-i-Munchen-Travelgrip-9

Matställen i München

I hjärtat av Bayern finns i matväg allt från italienska delikatesser till tysk-österrikiska favoriter. Kombinerat med välgjord lageröl från både kända men också mindre kända bryggerier.

  • Zum Goldenen Kalb, restaurang med fokus på kolgrillade kötträtter. Adress: Utzschneiderstraße 1
  • Wirtshaus Zum Straubinger, restaurang som serverar genuint välsmakande schnitzel och schweinhaxe, stort fokus på bayerska rätter. Adress: Blumenstraße 5
  • Hofbräuhaus am Platzl, ölhall med klassiska tyska rätter. Adress: Platzl 9
  • Schneider Bräuhaus, ölhall med klassiska tyska rätter. Adress: Tal 7
  • Eataly, italiensk saluhall med restauranger, perfekt om du vill ha ett avbrott från det tyska köket. Adress: Blumenstraße 4

Fotboll-och-schnitzel-i-Munchen-Travelgrip-6

Fotboll-och-schnitzel-i-Munchen-Travelgrip-5

Fotboll-och-schnitzel-i-Munchen-Travelgrip-8

Andra aktiviteter i München

För att ta sig runt rekommenderar jag Hop on Hop off buss. Denna tar dig smidigt till både Olympiska parken och Nymphenburg-palatset som båda ligger en bra bit utanför stadskärnan, men gamla stan och andra delar av de intre stadsdelarna ingår också i turen.

Boka

Läs också: Julmarknad i München

Tips på hotell i München

München är en utbredd stad, det finns boenden i alla olika stadsdelar så det är bra att orientera sig via en karta innan man bokar hotell. Här är tips på tre riktigt fina hotell i citykärnan:

En kommentar

Kommentera