Kändisspaning i Carmel-by-the-Sea

Få änner kanske till att det långt bortanför Hollywood går att änga sig åt kändisspaning. I Carmel-by-the-Sea, 2 timmar söder om San Francisco, har flera kändisar ägt fastighet genom åren. Troligen njuter de av att komma bort från turisttäta områden. 

Carmel-by-the-Sea i norra Kalifornien

Carmel ligger i Monterey County och är en stad med omkring 4000 invånare. Husen är europeiska i stilen, många med korsvirke, och vissa ligger i sluttningar ner mot stranden och Stilla Havet. Här råder ett trevligt lugn men staden och befolkningen utstrålar ”posh” och får en att referera till en exklusiv skidort. Anledningen till detta är troligen att Carmel är uppbyggd av och inhyser artister och skådespelare.

Redan 1906 var Carmel befolkat med artister, poeter och författare, 1910 rapporterades at 60 % av husen hade byggts av personer som hade konstnärliga yrken. Stadsfullmäktige och borgmästare har genom åren många gånger varit artister, poeter eller skådespelare, till exempel Clint Eastwood.

Så det är en bra ort att bege sig till för kändisspaning!

Läs också: Danskstaden Solvang i Kalifornien

KARTA

 

Butiker och restauranger i Carmel

För att vara en småstad så finns flera mysiga butiker och mängder av trevliga matställen, folk äter ofta ute så kvaliteten är hög.

A.W. Shucks Cocktail & Oyster Bar

En passande bil som smälter in i CarmelSkärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

Rulla till toppen