Los Gigantes och Masca på Teneriffa

En utflykt till Los Gigantes och Masca på Teneriffa innebär att man åker serpentinvägar nedför och uppför bergen för att nå destinationerna. Los Gigantes ligger vid kusten och här finns ett par byar med matställen och boenden, intill bebyggelse rasar klippor rätt ner i Atlanten. Bortanför dessa klippor ligger högre berg och vackra dalgångarna Masca, i detta område kan det vara regn även om det vid kusten är soligt och molnfritt.

Los-Gigantes-påTeneriffa-TravelGrip

Los Gigantes

På västra kusten av Teneriffa ligger ett gäng småbyar som har växt ihop med turistorten Los Gigantes. Los Gigantes betyder ”jättarna” och syftar till de 600 meter höga klippor som stupar ned i vattnet alldeles intill närmsta orten. Lite söderut ligger orten Puerto de Santiago som har en del och flera restauranger, liksom Playa de la Arena erbjuder ihop med strand av svart lavasand.

Teneriffa-västkust-TravelGrip
Los-Gigantes-Teneriffa-TravelGrip Puerto-de-Santiago-Los-Gigantes-Teneriffa-TravelGrip

Masca – Vandrarnas Mekka

På bergsvägar från Los Gigantes kommer man upp till orten Santiago del Teide som ligger högt över havet, därifrån blir vägarna lite mindre och man får ta det varligt uppför mot området Masca. Byn här uppe är byggd i en ravin med 600 meter höga bergsväggar och byggdes av Guancherna, öns urinvånare. Inte förrän omkring 1920-talet upptäcktes byn av nybyggare och på 1990-talet byggda man äntligen en liten väg hit.

Vandrare har i flera år besökt Masca och gått i dalarna här som är kända för sin vackra och grönskande natur. Det finns flera arrangörer som erbjuder gemensamma turer, hos Masca Treeking tar denna tur 3 timmar och avslutas på stranden nedanför bergen vid Masca.

Masca-bergskedja-Teneriffa-TravelGrip Masca-Teneriffa-TravelGrip

Teneriffa-landskap-TravelGrip

Läs också: Åka till Teneriffa över jul för fler tips på sevärdheter

KARTA

Annons

2 reaktioner på ”Los Gigantes och Masca på Teneriffa”

  1. Pingback: Planera att åka till Teneriffa över jul

  2. Pingback: Besök sevärda Santa Cruz de Tenerife

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen