Omakase sushi på Minako

Njut av bra och prisvärd avsmakning, på japanska omakase, av sushi på Minako vid Odenplan. Välj att sitta vid sushibaren för att se kocken förbereda alla rätter och få berättat för dig information om den fisk som serveras för dagen. Sushikocken Jashim från Bangladesh är duktig på sitt yrke och en glad prick som gärna pratar lite med sina gäster.

Omakase sushi på Minako i Stockholm

Urvalet varierar och är alltid bra. Emellanåt har Minako Toro (Fatty Tuna) av tonfisk vilket är svårt att hitta i Sverige. Tonfisken fiskas i Stilla Havet och har färdats en bit, detta till trots tycker jag att kvaliteten Minako har haft hittills har varit hög.

Sushikocken är sympatisk och glad, tränad och utbildad under många år i Tokyo, vilket återspeglas i hanteringen av fisk och ris. Middagen är ett rent nöje längs med sushibaren.

Förutom att äta omakase vid sushibaren kan man såklart slå sig ner vid ett av den lilla restaurangens bord och beställa mat utifrån menyn. Man kan även till bords få omakase, även om upplevelsen blir något annorlunda när kocken inte serverar och förklarar vad du ska äta.

Pris: 725 kr / person vid sushibaren, 525 kr / person vid bordsservering

Bordsbokning på hemsidan.

Adress: Västmannagatan 48

Läs alla Sushitips 

Fem bitars sushi

Rulla till toppen