Resa till Palm Springs

Att resa till Palm Springs över en helg, eller bara en natt, är populärt bland Kaliforniabor. Palm Springs har sedan 50-talet vuxit upp till att bli en SPA och festdestination mitt i öknen, 172 kilometer öster Los Angeles. Hit åker tjejgänget för en möhippa, grabbar för att kröka eller par för att ha en romantiskt upplevelse.

Hollywoodstjärnor som Frank Sinatra och Bob Hope byggde egna hem här i Palm Springs, många av dessa ”Celebrity Homes” kan man idag hyra, vilket gör allt så mycket roligare. Staden har också många hotell och motell. Palm Springs är vackert inramad av bergen San Jacinto Mountains, i vilka man kan göra utflykter.

Invånarna som bor i Palm Springs är omkring 45 000 till antalet, men under vintermånaderna fördubblas denna siffra i och med att många har semesterhus i och omkring staden.

Resa till Palm Springs

De flesta reser till Palm Springs med bil från andra delar av delstaten, men det finns en flygplats som trafikeras frekvent. Från Los Angeles tar det vanligen ett par timmar med bil tack vare bekväm motorväg, den är dock delvis tullbelagd vilket innebär att den med hyrbil kan ha svårt att åka i ”express line”. Under helgdagar är det många som söker sig till lugnet i öknen så då kan bilresan ta ett par timmar extra.

Aktiviteter i Palm Springs centrala delar

I centrum av staden är de flesta av stadens restauranger och butiker samlade, här kan man enkelt spendera en hel eftermiddag. Man kan äta gott på Sherman’s Deli & Bakery och Il Corso, eller flott på Le Vallauris Restaurant som har en magisk uteservering. En bit utanför city finns en trevlig diner som är utmärkt att äta stadigt på under helgerna; Elmer’s Restaurant.

Den törstige kan bege sig till baren på 4 Saints som har fin utsikt.

Vandra uppför bergen för en plåtning, picknick eller helt enkelt för vandringen skull, ta sikte på Cactus to Clouds Trail eller North Lykken Trailhead som båda är ypperliga för att få en utsikt över staden mitt i ökenlandskapet.

Spela golf på vackra banan Indian Canyons Golf Resort, omgärdad av de kala bergen men med grön gräsmatta och vajande palmer.

Läs också: Vinresa till Temecula i södra Kalifornien

Rulla till toppen