Reseguide Amsterdam

Amsterdam är en mysig, promenadvänlig stad med vackra kanaler överallt. Man är på plats efter bara ett par timmars flygresa, det går utmärkt att resa till Amsterdam vår, sommar, häst och vinter. Min senaste resa dit, från vilken bilderna kommer, gjorde jag en helg i februarimånad, läs TravelGrips reseguide Amsterdam här!

20130709-195921.jpg

Ta sig runt

Hyr cykel, promenera och/eller åk hop on hop of båt i kanalerna. Det är rätt krångligt att ta sig fram med bil. I och med Amsterdam är en universitetsstad så finns här många studenter och det vanligaste fordonet är cykel, därför finns stora cykelgarage lite här och var i stan.

travelgrip- hyrcykel

Booking.com

Amsterdam hör till en av mina favoritstäder i världen, utan att jag riktigt vet varför. Det måste vara stadens kaxiga attityd och höga tolerans, dess trevliga befolkning och öppenheten som finns i och med alla motsägelsefulla platser som det kryllar av i Amsterdam. Många tror att Amsterdam ska vara smutsigare än det är i och med att man har ett ställe som Red Light District, men staden har utsetts till en av världens 12 bästa plaster att bo på enligt Mercer’s enkät om Levnadskvalitet 2012. Stockholm ligger på 19:e plats.

Sevärdheter

 • Rijksmuseum på Museumstraat innehåller vackra tavlor av Rembrandt och mycket annan konst från 1600-talet. Är du intresserad av konst rekommenderar jag ett besök.
 • Van Gogh museum innehåller som det låter Vincent Van Goghs kontsverk.
 • Madame Tussauds Vaxmuseum. Dam 20, Binnenstad.
 • Amstel, den stora kanalen som flyter genom staden. Slå dig ner på en uteservering i närheten av kanalen och njut av en Amstel öl.
 • Blomstermarknaden längs med kanalen Singel nära Koningsplein består av flera växthus. Det är färgsprakande att strosa här.
 • Anne Franks hus på Prinsengracht är litet och väldigt turisttätt. Det kan vara intressant att gå igenom, särkilt om man har läst Anne Franks dagbok, men många blir besvikna över hur kort tid man har på sig och stressad övet kön som ringlar sig framåt framför och bakom sig.
 • Heineken Museum, det före detta bryggeriet är omgjort till museum, här kan du följa ölets historia genom tiderna sedan starten 1864. Oude Pijp, Latinkvarteren.
 • Red Light District är väl värt ett besök kvällstid, här finner man sällskapsdamer i stora skyltfönster i diverse klubbliknande lokaler. Här kryllar det även av Coffee shops för de som vill röka braj.


Visa större karta

travelgrip-Amsterdam-torg

travelgrip-Holland

I matväg

Inför resor till utlandet läser jag recensioner på Tripadvisor, för de rekommendationer man hittar i reseguider och de tips man tidigare fått kanske inte längre är aktuella. Så jag tipsar dessvärre inte om så många specifika restauranger.

20130709-200001.jpg

 • Gillar du Hard Rock Cafe finner du ett trevligt sådan här, bakom Rijksmuseum med uteservering på en av alla kanaler. Max Euweplein
 • Steakhouse och Argentiska kök som erbjuder kött är värda ett besök på Leidesplein.


Visa större karta

 

Missa inte TravelGrips övriga Cityguider!

 

1 reaktion på ”Reseguide Amsterdam”

 1. Pingback: Städers smeknamn - TravelGrip

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen