Roadtrip på The Keys

Under ett par besök i södra Florida har jag passat på att åka på roadtrip på The Keys, de subtropiska öarna allra längst söderut från Miami. En fin motorväg går genom alla öarna kopplade med broar och det finns boenden, restauranger, och shoppingställen överallt längs vägen.

Roadtrip på The Keys

Florida Keys lockar både utlänningar och amerikaner eftersom klimatet är mer tropiskt och det är behagligt året runt. Läget i norra delen av Karibien bjuder på turkosa vatten, exotiska fiskar, mängder av pelikaner och vackra ståtliga palmer. Med bil är det från Miami till den yttersta delen av öarna Key West 27 mil vilket i normal trafik tar ungefär tre och en halv timme att åka utan stopp.

Längs med hela vägen passerar man olika öar (Keys) och ett flertal pasar för diverse aktiviteter. De större erbjuder boenden. På några av öarna finns allmänna stränder, men inte på alla, nedan är flera trevliga samhällen man passerar och strand är utmärkt där det finns:

Längre ner berättar jag lite mer om tre av platserna, Key Largo, Marathon och Key West. Läs min stora guide om The Florida Keys på Gazzine.

KARTA

KEY LARGO

Largo är med läget närmast fastlandet och störst till ytan av alla The Keys och perfekt för en kortare vistelse. Bilresa från Miami tar ungefär 1,5 timme i normal trafik vilket gör att man snabbt har tagit sig till en exotisk plats. Det finns inga härliga stränder på Key largo, men några få hotell har en egen liten stranddel och flera hotell har poolområden. Däremot finns alla möjliga roliga saker att göra, allt från snorkling och dykning till fiske, jet-skiåking och kulinariska upplevelser.

Läs mer: Resguide Key Largo

MARATHON

Någon timme från Key largo finner man Marathon, ett levande samhälle där det finns en större beach park med sandstrand. Något ganska åtråvärt bland turister och ganska svårt att finna på Florida Keys. Även lokalbefolkningen spenderar sin lediga tid här, när de inte är ute och paddlar i det turkosa havet.

Många fiskar också från delar av strandområdet, där det är stenbotten. Men det är inget som stör soldyrkarna.

KEY WEST

Med full kommers, mängder av matställen och en hel del klubbar är det till Key West man beger sig för fart och uteliv. Det är en riktig stad i jämförelse med alla mindre samhällen på Florida Keys. Stora kryssningsfartyg lägger till här under sina resor i Karibien vilket gör att staden invaderas dagtid av extra många besökare.

Mest känt är Key West för sin solnedgång som man ser från bayside (under vinterhalvåret). Under mitt besök hade jag turen att fånga bild av ett kryssningsfartyg som kastade loss mitt i den gula solnedgången.

Skärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

Rulla till toppen