Senaste tipsen om Rom

Ta del av de senaste tipsen om Rom genom TravelGrips samarbete med onlinemagasinet Gazzine.com. En sajt för dig som vill läsa kvalitativa nyheter av professionella skribenter och journalister. Däribland mig, Maria Grip, som driver TravelGrip.se. 

Läs de senaste tipsen om Rom

Läs om Rom på Gazzine
Senaste tipsen om Rom

Generellt brukar jag åka till Rom varje år, på vår eller höst, och på så vis förlänga sommaren. Så lagom till vintermörkret satte jag mig och knåpade ihop 8 anledningar att åka till Rom för att dela med mig av mina upplevelser och erfarenheter. Med 52 besökta länder så har jag ju samlat på mig en hel del intryck.

I Rom finns så många sevärdheter att inte ens jag ahr hunnit med alla trots flera resor dit. Men jag har hittat pärlor i form av matställen och tillflyktsorter dit andra turister inte verkar hitta. Så tror man att Rom bara är smockfullt av besökare har man fel, det finns sköna oaser – mitt i stan till och med!

Bland tipsen kan du läsa om de vackra broarna Ponte Vittorio Emanuele II och Ponte Sant’Angelo, parkerna Villa Borghese och Parco Regionale Appia Antica. Mattips som inte är turistfällor och om hur det egentligen fungerar med kaffe i Italien.

Läs: 8 anledningar att besöka Rom

Jag har tidigare skrivit om Florida på Gazzine, närmare bestämt om Florida Keys-öarna såsom Key Largo, där jag spenderade nyår 2018.

Rulla till toppen