Semestra i stuga – budgetvänligt och klimatsmart

Hör du till dem som överväger att spendera mer ledig tid i Sverige istället för att resa utomlands, samt vill ha ett genuint och mysigt boende under vistelsen – du är inte ensam! Allt fler väljer att semestra i stuga som kan vara både budgetvänligt och klimatsmart.

Semestra i stuga är budgetvänligt och klimatsmart

 

Sommartid är det många som väljer camping och med tält till hands ger sig ut i vår vackra natur och övernattar där det passar. Men för andra årstider och för familjen eller de som sover bäst i en säng finns en uppsjö av stugor att hyra, titta in här. Att semestra i stuga är perfekt för den som inte har vana av camping, eller som inte själv har en sommarstuga men vill prova på hur det skulle vara. Med naturen runt knuten kan upptäckarlust väckas och kvällsdopp bli en stående punkt på agendan.

Många gånger är det billigare att inkvarteras i en stuga jämfört med på ett hotell och reser man med barn är det en perfekt lösning då man enkelt kan hitta på lek och bus i och med att man har det lilla huset för sig själv. Oftast finns uteplats eller liten markyta att husera på, vanligen med en parkeringsplats, och ett drömläge kan vara en skog intill som översvämmas av blåbär som glada barn kan plocka till frukostflingorna.

Stugans kök är vanligen fullt utrustad och badrummet har det som behövs för en bekväm vistelse. Många väljer att avnjuta frukost/brunch i stugan medan middag kan ätas ute, eller rent av med take away för att ätas på stugans uteplats.

Med allemansrätten ges möjlighet att fritt upptäcka allt vad naturen har att erbjuda och den svenska naturen kan många gånger erbjuda aktiviteter som kan vara fina ersättare för utflykter på utlandsresor. ​​Bada på en badstrand eller från brygga, grilla korv,  cykla offroad, vandra och gå på utflykt, ordna svamp- och bärplockning och fiske (läs på om fiskekortsregler lokalt). 

Att semestra i stuga förknippas med paus från stadens brus och en hektisk livsstil. Det är ett ypperligt tillfälle att dra ner på skärmtid och nå känslan av avkoppling och lugn. Med stugboende ges frihet att leva efter sina egna villkor, anpassa tid och aktiviteter efter egna önskemål och behov.

Läs också: Roadtrip i fjällen

Rulla till toppen