Smarrig Japansk mat på Okonomiyaki Chibo i Honolulu

Chibo är en restaurang som erbjuder Teppanyaki och Okonomiyaki, två olika typer av kök inom det japanska köket. Chibo som restaurang grundades 1973 i Osaka, ett distrikt som varit känt för gourmetrestauranger, för att sedan expandera österut till Hawaii.

Japansk mat på Okonomiyaki Chibo i Honolulu

Okonomiyaki är signaturrätten och det är en japansk variant på pannkaka, crepes och galette.
Denna typ av rätt var från början en typ av mellanmål i Japan under Edo-perioden (1603-1867). Det var inte förrän efter andra världskriget som rätten blev populär i västvärlden. Okonomiyaki består av mjöl, ägg, kål och sötpotatis, ihop med övriga (protein) ingredienser som du väljer ur menyn.
Teppanyaki innebär grillade biffar, skaldjur eller kyckling och grönsaker och rätten Yakisoba är stekta nudlar, och dessa rätter är något vanligare att finna runtom i världen än Okonomiyaki.

Så det finns mycket att välja bland på Chibo!

Man kan sitta både utomhus och inomhus, jag har varit på plats för både lunch och middag och var nöjd båda tillfällena. Inne rekommenderar jag att man tar plats vid kockens stekbord, där Okonomiyaki tillagas framför dina ögon.

Ur menyn kan man också välja en måltid bestående av förbestämda flera rätter, inklusive något att dricka. Det är perfekt för den hungriga och nyfikne.

Man har såklart en del saké i restaurangen och dessutom erbjuder man Happy Hour vissa tider på dygnet.

Happy Hour everyday from 4:30 PM to 6 PM

Secret happy hour from 9 PM – 10 PM if you mention it to your server

Adress280 Beach Walk Avenue L-106, Honolulu

Läs också: Vackra Waikiki Beach

Ahí och Squid poké som förrätt

Rulla till toppen