Reklamsamarbete: Träna på resan – löpning den enklaste träningsformen?

På de längre resor jag gör ser jag alltid till att kunna träna kontinuerligt eftersom jag annars tappar så mycket tid och kondition med för långa uppehåll. Till vardags styrketränar jag ett par gånger i veckan och kombinerar med två till fyra pass utomhus som kan bestå av power walk, jogging eller löpning. Enligt mitt tycke är löpning den enklaste träningsformen på resa.

Trana-pa-resan-TravelGrip

Träna på resan

Det finns många hotell som erbjuder någon form av konditionsrum, vanligen angivet som gm eller fitnessrum. Dock är det väldigt få som har en gedigen träningslokal, i många fall har man endast ett par konditionsmaskiner i dessa fitnessrum och därför blir det helt klart enklast att hålla sig till konditionsträning.

Stora hotell med fyra eller fem stjärnor kan i vissa fall ha större gymlokal med alla möjliga styrketräningsmaskiner och i enstaka fall fria vikter och det passar då utmärkt för att hålla musklerna i form, att köra ett styrkepass precis innan hotellfrukosten kan gå snabb. Det räcker med att avsätta en timme.

Men det jag gillar bäst med att träna på resan är möjligheten att kunna träna utomhus, vid resa till platser som har bättre klimat än Sverige vill jag vara utomhus så mycket som möjligt.

Gym-pa-hotell-pa-resa-Travelgrip

Löpträna utomhus på resan

Jag brukar under dag ett eller två ta en dagspromenad vid något tillfälle i närområdet till boendet för att hitta bästa möjliga runda för löpning, därmed är det sedan enkelt att bara snöra på sig skorna när andan faller på. Väl ute får man insupa luften, höra samhällets ljud och om man befinner sig på en varmare destination kan det vara skönt att när man svettats ordentligt enkelt kan ta ett dopp i hav eller pool.

På semestern brukar jag passa på att ta sovmorgon så det är inte alltid jag får till morgonträning innan frukost, men då kompenserar jag med att träna när det är ungefär en timme kvar till solnedgång eller precis under solnedgången när temperaturen har blivit lägre.

Packning av träningskläder

Eftersom man vanligen inte har tillgång till tvättmaskin på resan, och kanske handtvättar en del, så är det bra att ha med sig några uppsättningar av träningskläder, jag köper på mig det jag behöver inför en resa, såsom löpningskläder, och ser till att packa följande i resväskan:

  • Ett par löparskor
  • Fyra par passande strumpor
  • Två sporttoppar
  • Tre träningströjor/linnen
  • Två par byxor/shorts
  • En keps

Rulla till toppen