Reseguide Cabo San Lucas

Cabo San Lucas är en liten mexikansk stad i sydspetsen av Kalifornien. Om man funderar på att åka en period till Kalifornien i USA rekommenderar jag verkligen ett besök längst ner på Kaliforniahalvön, till turistorten Cabo San Lucas. Här finns både lugn och ro att finna men också aktiviteter som fiske och dykning.

travelgrip-cabo

Los Cabos

Los Cabos är ett samlingsnamn för bebyggelsen på den södra spetsen av halvön och där ligger två städer, San José del Cabo och Cabo San Lucas. Mellan städerna ligger en lång strand och motorväg, kallat El Corridor. Utefter denna finns flera golfbanor och resorter.

Cabo ligger två timmar bort med flyg från LA och bjuder på betydligt skönare klimat än i Kalifornien under vintertid. De flesta turisterna i Cabo kommer från USA, framförallt från Kalifornien. Över julhelgerna är det mellan 18-28 grader i luften, vattnet må vara kallare eftersom det är Stilla Havet men hotellens pooler brukar ha behaglig temperatur.

Befolkningen är tillmötesgående och mycket serviceminded, amerikanarna likaså enligt mitt tycke. Här trängs man inte med andra svenskar eller européer vilket är skönt ibland.

travelgrip-fishing

Cabo San Lucas

I lilla orten Cabo San Lucas kan man välja att bo längs citystranden Medano Beach eller nära marinan eller på bakgatorna. Samhället är lugnt och tryggt, så under mitt besök bodde jag ett par gator upp från stranden på Bahía Hotel. Det valdes utifrån rekommendationer på nätet, på sajter som TripAdvisor och Booking.com samt för att de har ett fint poolområde. Här låg även en av stadens ”bästa” restauranger, La Esquina, som dessutom serverade prisvärd och vällagad frukost.

Medano Beach

travelgrip-medano

På stranden Medano är det full kommers, om än inte lika mycket som i Thailand. Här säljs Mexikanskt hantverk under någorlunda ordnade former. Längs med stranden finns en del barer och restauranger, samtliga har både mexikansk mat och internationell mat.

Det går bra att betala med dollar överallt. Kontanter är bra att ha till mindre inköpsställen men på restaurangerna går det bra att betala med kort. Det enda bekymret för vår del var att ta ut pengar, det finns en hel del uttagsmaskiner men få kunde ta våra svenska kort. Så för att underlätta är det bäst att ha en hel del dollar med sig.

Mitt på Medano beach ligger restaurang Baja Cantinas strandrestaurang, här kan man dagtid låna bekväma solsängar mot att man köper lite att dricka under sina timmar i solen. Varje dag är det ”två för en” på Corona öl som man får serverade i en ishink vid bordet eller solsängen.

Äventyr i Cabo

Det erbjuds massor av utflykter och äventyr i Cabo och dess region. Alla hotell har i regel en egen Concierge som kan hjälpa dig att boka och betala för äventyret.

Vårat sällskap provade på snorkling, dykning, dykskola och djuphavsfiske. Under fisketuren drog vi upp en stor fisk kallad Dorado som matrosen på båten skar i filéer om sex bitar så att vi kunde ta med köttet iland. Väl på hotellet var det inga problem att få hjälp att hitta en fin restaurang, Puerta Vieja i vårt fall, som ville tillaga vår uppfångade fisk. Mycket uppskattat!

Det finns även segelturer med eller utan mat för att skåda valar i solnedgången, ridning i öken eller heldagsutflykter på ATV’s med mera.

travelgrip-cabo-fiske

Cabo


Rulla till toppen