5 måsten i södra Florida

Med flyg till Miami eller Fort Lauderdale har du alla möjligheter att pricka av dessa 5 måsten i södra Florida. Det som behövs är en bil, för att ta sig runt, och tid till denna roadtrip. Det är en rolig resa som kan passa familjer, par och ensamresenärer likaså.

Södra Florida är ett område som tar några timmar med bil att åka runt i. Men har man några dagar så rekommenderar jag det verkligen. Här finns massor att uppleva, alltfrån alligatorshow till fine dining och strandliv.

5 måsten i södra Florida

 

1. Gör Miami – bad, mat, klubb, konst och shopping

Vem har inte hört talas om Miami Beach, Ocean Drive och South Beach? Dessa ställen är ypperliga för strandhäng och bad, i en posh miljö. Hotellen är lyxiga och drinkarna trendiga. Konstscenen i andra delar av staden är framträdande, såsom i Wynwood. I downtown och Brickell finns nya och rena varuhus för shopping och många bra restauranger. Hela världens kök finns utspridd över staden, och det Kubanska köket är värlsberömt.

Det finns helt enkelt massor att göra i denna metropol, om du lägger ett par dagar så kan du hinna med tio saker som man inte bör missa.

 

2. Strandhäng i Fort Lauderdale

Stränderna i Fort Lauderdale passar alla, särskilt familjer. Det finns många matställen i närheten av stranden och däribland ett mycket trevligt ostronställe; G&B Oyster Bar. Ledsnar du på strandhänget tar du bilen till Sawgrass Mills Outlet, USAs största Outlet och Mall med många välkända varumärken till bra priser.

Stränder i Fort Lauderdale

 

3. Småstadsmys i Naples

På västkusten ligger ett flertal mindre städer som skiljer sig mycket mot Miami och grannen Fort Lauderdale. Naples är en mindre stad med mänga villaområden längs med stranden som vetter mot lagunen. Förutom att promenera genom staden och njuta strandliv så bjuder Naples på magiska solnedgångar.

 

4. Alligatorwrestling hos indianerna

Längs med väg 41 som går genom träsken mellan Miami och Naples ligger Miccosukee Indian Village som mot en entréavgift bjuder in besökare att strosa i byn och skåda live alligatorbrottning. En turistattraktion men ändå bra eftersom man också får lära sig om urinvånarnas livshistoria.

 

5. Solnedgången i The Keys

De tropiska öar Florida Keys är sammanlänkade med resten av halvön genom en fin väg. Det är smidigt att ta sig till den första, och största ön, Key Largo. Bege dig till restaurangen Snook’s Bayside Restaurant med Tiki Bar och skåda pelikaner i sin frihet, turkosgrönt vatten och den fantastiska solnedgången.

Läs alla Floridatips här

Solnedgången i Key Largo

KARTA ÖVER SÖDRA FLORIDA

Ödlor och varaner lever fritt bland människorna

Rulla till toppen