En helg i Västerås

Under en helg i Västerås kan man lyxa till med boende på ett stort SPA-hotell, strosa längs Mälarpromenaden vid solnedgången och njuta av god mat och trevliga barer i både centrum liksom utanför stan. Här finns förvånansvärt nog två populära takbarer att besöka.

En höst spenderade jag en helg i Västerås, en av Sveriges största mellanstora städer. Staden har mycket att erbjuda och med läget intill Mälaren är det också vackert i vissa områden. Västerås ligger bara en timme i bil från Stockholm.

Spendera en helg i Västerås

Har du fredag till söndag att spendera kan du med fördel göra följande;

FREDAG

Börja med en after work på någon av restaurangerna eller barerna i centrum eller varför inte på Steam Hotel i utkanten av staden;

 • Steams barer (intill lobbyn finns två olika barer) öppnar officiellt klockan 16. Vid mitt besök ville jag avnjuta en GT på Ginbaren Turbine, men baren var obemannad fram till 17 så jag gick vidare till annat ställe.
 • Längs kajen nära Lillåudden finns ett par olika ställen som är ypperliga för AW: Kajplats 9 som öppnar 17:00. Agrills kajbar (öppnar 16:00) och har happy hour-priser fram till kl 19. Eller kliv ombord båten Pråmen, öppnar 17:00.
 • Avnjut en klassisk cocktail på Boca på Stora gatan 36 i centrum, öppnar 17:00.
 • Ta ett glas bubbel på Limone i centrum på Stora gatan 4, prova särskilt den italienska Champagneliknande Franciacorta. Öppnar 17:00.
 • Avnjut en kall bärs intill kanalen Svartån på Brasseri Stadsparken i city.
 • Bärs eller drink finns också på Bra Hak Burgers intill Svartån.

Avnjut middag på någon av nedan restauranger;

 • Agrill
 • Hattfabriken
 • NOM
 • Frank

Läs mer: Köttrestauranger i Västerås

Övernatta på något av stans trevliga hotell, för att vara en mellanstor stad finns ett stort utbud av boenden.

Skrapan (Best Western hotell)

LÖRDAG

Njut av några timmar lyxig spaSteam Hotel, är finns utomhus- och inomhuspool, en gigantisk bastu, flera ställen för relaxande i sängar, soffor och fåtöljer. Därtill en full bar intill utomhuspoolen, det serveras både dryck och mat mot beställning. Boka i god tid innan besöket för att säkra din plats.

Planera in en vinprovning i samband med middag på vinbaren Bistro Vinoteket Lothar, Karlsgatan i centrum. Vinoteket är en del av Officershusets satsning på tre olika restauranger i samma område.

Här erbjuds förutom mat många viner på glas. Sommelierna bistår gärna med att sätta ihop en spontan vinprovning med minst 3 flights (vinprovningsglas) á 200 kr.

Efter middagen väntar en festlig stämning, med DJ, på det centralt belägna hotellet i höghuset Skrapan i deras takbar på 24:e våningen. Helt klart rätt ställe att sippa en drink på om man vill få 180 graders vy över Västerås.

SÖNDAG

Luncha på Slakteriet innan avresa, välj bland flera olika kök. Intill Västerås hamn, 7 minuter med bil utanför centrum, ligger i industriområdet en häftig saluhall med foodcourt, med foodtruck-känsla, som har öppet alla dagar utom måndagar. Perfekt utflyktsmål för lunch en söndag!

1 reaktion på ”En helg i Västerås”

 1. Pingback: Köttrestauranger i Västerås - TravelGrip

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen