Hotellrecension Steam Hotel i Västerås

Intill Mälaren ligger ett ombyggt ångkraftverk från 1917 och bjuder in till en komplett upplevelse av övernattning, måltider, spa och barer. Efter ett dygns besök under hösten 2020 kommer här hotellrecension Steam Hotel i Västerås.

Hotellrecension Steam Hotel i Västerås

I utkanten av Västerås, med gångavstånd till centrum, ligger Steam Hotel vackert beläget intill en kaj. Solen går över Mälaren och givetvis har flera rum fönster med denna spektakulära utsikt, liksom hotellets utomhuspool på våning 7. Hela hotellets inredning är mycket smakfull och det är en fröjd att besöka en plats som har satsat så mycket på trivsel.

Personalen håller genomgående hög serviceklass och som gäst känner man sig sedd och hörd. Äter man frukost på plats serveras allt man kan tänk sig. Ingen bör behöva lämna Steam Hotel hungrig.

Hotellet satsar stort på paket med boende, måltider och access till pool och gym-områden. Men man kan absolut också göra vistelsen på ett traditionellt sätt.

Jag bokade en hotellnatt (fredagar är oftast billigare än lördagar) och anlände innan incheckningen för att besöka Steams spa Voltage Lounge. Till Spa måste man boka tid, rekommenderas i god tid innan ankomsten. Så vid min ankomst till hotellet lämnade jag bagaget i deras förvaring, åkte upp till våning 7 för att relaxa i tre timmar och checkade först därefter in på rummet. En stor fördel med Steams SPA är deras 18-års åldergräns, det finns inget spring här eftersom barn inte är välkomna. Barnfamiljer kan hänvisas till intilliggande äventyrsbadet.

Faciliteter

I mat- och dryckesväg behöver man inte gå långt om man besöker Steam. Det finns tre restauranger, två på på de lägre våningsplanen; Chamberlin Grill och Playground vilken har biljardbord och annat skoj att sysselsätta sig med. En restaurang på SPA-planet (våning 7).

Servering av dryck i receptionen (Bubbles Bar) och mängder av sittplatser i lobbyn. Ginbaren i Turbine Lounge på våningen snett ovanför lobbyn, har också karaokerum som kan bokas, shuffleboards och pingisbord. Något annat att sysselsätta sig med är att gå på bio intill Turbine Lounge, det finns 20+ biofåtöljer att sitta skönt i. Kolla tablån i lobbyn. Skybaren Locavore ligger högst upp i huset och ger riktigt trevlig utsikt över Mälaren och Västerås. Här blandas goda drinkar på beställning. I lobbyn finns alltid vatten och kaffe tillgängligt för hotellets besökare.

Steam Hotel Västerås
Frukostrestaurangens (Chamberlin Grill) läge intill Mälaren

 

SPA-avdelningen är stor och lugn, med flera olika rum och områden för att besökare ska kunna sprida ut sig på ett bekvämt sätt. Det ingår handduk, morgonrock och access till gym i entrén.

I ett relaxrum står en öppen eld i mitten med stora mjuka sängar runtom. I rummet intill ligger en uppvärmd inomhuspool med en gigantisk bastu intill (den var dock stängd vid mitt besök). Båda dessa rummen har mycket dämpad belysning, perfekt för att slumra. Bäst är dock atriumet med sittplatser, cabanas och bar som serverar både drycker och mat. Intill finner man den uppvärmda utomhuspoolen med soligt läge och vacker utsikt över Mälaren.

DAGS-ENTRÉ; 9:45 – 12:45 och 10:15 – 13:15

KVÄLLS-ENTRÉ; 13:00 – 15:15, 15:30 – 17:45 och 18:00 – 20:15
Pris: omkring 300-400 SEK
Öppet för alla från 18 års ålder.

Gym, öppet 06:00 – 20:30.

Rum

Det finns flera olika typer av dubbelrum att välja bland, jag valde inget extravagant men inte heller det minsta och var nöjd med storleken (25 kvardratmeter) samt kvaliteten på säng och tillbehör.

Rummet har minibar, skrivbordsdel och ett par fåtöljer med tillhörande småbord.

Badrummet var ljust och fräscht och hade en relativt rymlig duschhörna. Det blir dock rätt så blött i badrummet efter en dusch eftersom hörnan inte har vägg utan bara klibbigt duschdraperi som stänkskydd.

Steam Hotel dubbelrum
”Superior City View”
Dubbelrum med allt man kan önska

Prisbild: räkna med mellan 1600-2900 kr per natt beroende på veckodagar och säsong, exklusive SPA.

Boka hotellnatt: Booking.com

Boka paket: Steamhotel.se

Adress: Ångkraftsvägen 14

Läs också: En helg i Västerås

Steam Hotel utomhuspool
Våning 7 – Voltage Lounge SPA
Steam hotel lobby
Lobbyn
Steam Hotel Skybar
Drinkar på Skybaren
Steam Hotel entré
Entrén och del av lobbyn

1 reaktion på ”Hotellrecension Steam Hotel i Västerås”

  1. Pingback: En helg i Västerås - TravelGrip

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen