Ostronrestaurang i Huntington Beach Kalifornien

40 minuter söder om Los Angeles avlöser strandstäderna varandra. Förutom att surfa, sola, spela beach volleyball och cykla längs strandpromenader kan man äta gott, däribland på ostronrestaurang i Huntington Beach.

Jag är väldigt förtjust i Ostron, det är ett tilltugg som varierar i smak, är lätt att hantera och smidigt att slurpa i sig. Ostronen som går att beställa i Kalifornien är framförallt från både väst- och östkusten i USA, men på vissa ställen går det att få importerade ostron från klassiska ostronlandet Frankrike bland andra. I smakväg tycker jag att många amerikanska odlade ostron matchar klassiska Fines de Claires och andra Franska ostron.

Läs också: Ostronställen i Stockholm

Ostronrestaurangen Ways & Means Oyster House

Ways & Means ligger i de centrala delarna, inom promenadavstånd från stranden, i Huntington Beach. Det är ett stort ställe med många platser inomhus, där amerikaner föredrar att sitta under årets sommarhalvår. Ute nås man av en havsbris och som skandinav föredrog jag såklart att sitta ute när jag var där senast.

Prisklass: 40 kr / ostron

Adress: 21010 Pacific Coast Hwy, Pacific City, ett område med buytiker och restauranger intill stranden.

 

Restaurangen King Fish House

Ligger intill ett köpcentrum, i de inre delarna av staden. Mycket parkeringsutrymme. Stort ostronutbud, man köper in både från USA men importerar också från utlandet. Ett dussin ostron kostar mellan 29 USD – 36 USD + moms, det vill säga upp till 63 USD totalt.

Prisklass: 40 kr – 52 kr / ostron.

Adress: 7691 Edinger Avenue

 

Ostronrestaurangen Shuck Oyster Bar

Shuck ligger i grannsamhället Costa Mesa, nås väldigt enkelt från Huntington eftersom allt har växt ihop, inkluderat Fountain Valley. De har ett stort utbud av olika ostron. Ett dussin ostron kostar omkring 28 USD + moms, det vill säga cirka 49 USD totalt.

Prisklass: 40 kr / ostron.

Adress: 3313 Hyland Avenue

 

Restaurangen G’s Boat House Raw Bar & Grill

Ligger nära stranden. Fokuserar på blandad seafood, men erbjuder också ostron. Dock ligger fokus på annat så är man ostronälskare kanske man hellre går till ett mer geniunt ställe.

Adress: 200 Main Street

Skärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

Rulla till toppen