Vingård med restaurang i Temecula Kalifornien

Leoness Cellars är en vacker vingård med restaurang i Temecula Kalifornien, dessutom ett prisbelönt kök ett par år i rad för några år sedan. Här kan man verkligen njuta av god mat, smakrika viner och vacker utsikt.

I hjärtat av den lilla men trevlig vinregionen Temecula finns ett flertal vingårdar som bjuder in till vinprovningar och middagar. Det finns något för alla här, i olika prisklasser. Leoness Cellars är troligen en av de finare och bättre vingårdarna med egen restaurang och är därför välbesökt.

leoness temecula valley

Vingård med restaurang i Temecula Kalifornien

Vackert beläget med kullar vidsträckta av vinodlingar och med plats att servera många både inom- och utomhus, är Leoness Cellars något i särklass. Tankarna går till Toskana i Italien. Leoness Cellars ligger 1h 50 minuters bilresa från Los Angeles internationella flygplats.

Menyn är varierad och olika säsong för säsong. Portionerna av goda mått och priserna acceptabla, särskilt med tanke på vilken vacker miljö man befinner sig i. Det finns betydligt dyrare restauranger i orterna vid kusten. Rätterna är smakrika och det finns en fin fräschör i grönsakerna.

Eftersom Leoness Cellars restaurang endast har öppet över helger så rekommenderas bordsbokning. Vinprovning hålls dock varje dag i baren eller annan del av lokalerna.

Bordsbokninghttps://www.leonesscellars.com/The-Restaurant

Öppettider restaurang:
Fredag: 11:30 am – 6:00 pm
Lördag: 11:30 am – 6:00 pm
Söndag: 11:30 am – 5:00 pm

VINERNA

Bland de viner som produceras på Leoness Cellars återfinns följande druvor; Viognier, Syrah, Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon, vit Merlot, Muscat Canelli och Cinsault Port. Alla röda viner och Chardonnay får åldras under en längre tid i en kombination av små franska och amerikanska ekfat som ger vinerna mjukhet och komplexitet. De vita vinerna jäser långsamt i sval temperatur för att behålla druvornas färska fruktsmaker. Vinerna har subtila smaker med fin nyans.

Man kan givetvis köpa med sig vinflaskor från Leoness Cellars, de har viner i pris från 26 USD (innan moms). Kalifornska viner är generellt dyrare än Europeiska viner sett till vinets druvor, ålder och lagringspotential.

Det finns olika vinprovningspaket man kan boka in sig på, allt från vinskola till vin och ostparning, i prisklasserna 30 – 95 USD per person.

Det går också bra att komma spontant och få möjlighet att prova några glas. Enkel vinprovning kostar omkring 20 USD per person.

Är man fler än 6 bör man dock boka plats genom att ringa 951-302-7601 ext. 2 eller mejla guestrelations@leonesscellars.com.

Öppettider vinprovning och rundtur:
Måndag – Torsdag: 11:30 –17:00
Fredag – Lördag: 11:30 – 18:00
Söndag: 11:00 – 17:00

 

Adress38311 De Portola Road, Temecula, CA 92592Vissa perioder hyrs stället dessutom ut för bröllop, så se till att säkra en plats innan besök.

Läs också: Bo på vingård i Temecula

meny leoness cellars
Varmrättsmenyn under mitt lunchbesök 2018

Rulla till toppen