Reseåret 2015

Grundaren av TravelGrip.se, Maria, genomförde rekordmånga resor under reseåret 2015. Här följen en sammanfattning över alla resmål och vilka som var bättre än andra och varför. Läs om vart Maria åt de godaste ostronen, vilken sevärdhet som var den bästa och vilken strand som ar den skönaste för en vilodag.

Regis-Doha-Qatar-TravelGrip
Regis Hotel i Doha, Qatar

TraveLGrips reseår 2015

Under 2015 besökte Maria både Europa, USA , Mellanöstern och Asien. Bland samtliga destinationer finns guldkorn värda att anteckna, alltifrån en bra boende till en god måltid eller rolig utflykt. Nedan är 2015 års resor listade månad för månad:

Januari: Saigon/Ho Chi Minh, Vietnam. Hong Kong, Kina.
Februari: London, Storbritannien.
April: Dubai & Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. Doha, Qatar.
Maj: Berlin, Tyskland.
Juni: Normandie, Frankrike.
Juli: Berlin, Tyskland.
Augusti: London, Storbritannien.
September: Alabama & Florida, USA
November: Barcelona, Spanien.
December: Teneriffa & Gran Canaria, Spanien.

Läs också: Reseåret 2014

Guldkornen från 2015 års resor

 • Saigon / Ho Chi Minhs anrika hotel Rex Hotel mitt i centrum är ett vackert kolonialt hus med bra standard och utmärkt service. De har en takterass med restauranger och stora ytor även i bottenvåningen och anknytning till ett köpcentrum. Detta hotell kändes så pass lyxigt och trevligt som man förväntar sig av ett femstjärnigt boende. Pris: mellan 1 000 – 2 000 kr / natt.
 • Hong Kongs skyline efter mörkrets inbrott är en klassisk vy med ljusshower från de högsta skyskraporna.
 • Londons Food Market Borough Market vid London Bridge ena ände är en trevlig marknadsplats under tågrälsar med mängder av matställen.
 • Dubai Marina och närliggande strand är perfekt för alla, från barnfamilj till ensamresenärer. Här finns mängder av matställen, träningsytor och fin strandpromenad.
 • Abu Dhabis vita moské Sheikh Zayed Grand Mosque är en av världens mäktigaste och vackraste byggnader i min mening. Att skåda den i dagens sista ljus innan skymning och i kvällsljus efter skymning är magiskt!
Abu-Dhabi-Moske-TravelGrip
Abu Dhabi moskén i Förenade Arabemiraten
 • Doha är en växande stad i Qatar som förbereder sig för fotbolls-VM 2022 och det märks väl i staden där skyskrapor skjuter i höjden och byggnadskranar tornar upp sig lite här och var. Det är lite svårare att som turist ta sig runt och sola och bada i Qatar om man jämför med Dubai på grund av religionen så här finns andra saker att göra, såsom att åka på Jeepsafari på sanddyner i öknen  eller äta god mat på lyxhotellet St Regis som har excellent service av sin dedikerade internationella personal och trevliga miljöer hos sina restauranger. Vill man bo på St Regis kostar det omkring 3 500 kr / natt.
 • Berlin är en stad full av historia och utanför dess kärna finns koncentrationslägret Sachsenhausen som berättar historien om hur de fångar till nazisterna hamnade här och behandlades på plats. Besöket påverkar en sannerligen och får ett att inse att vi aldrig ska glömma vår historia.
 • Normandies stränder bjuder också på krigshistoria men av det gladare slaget eftersom man här minns och hedrar minnet av landstigningen av de allierade styrkorna 1944. Men Deuville och Trouville har Parisarna behållit som sin tillflyktsort från storstaden och här roa sig på kasino och sola och bada. Strandpromenaden i Trouville  är trevlig även kvällstid med trevliga matställen.
 • Berlins främsta ostronbar i varhuset KaDeWe är en av Europas bästa ostronbarer i min mening. Personalen är proffsig och presentationen perfekt för den som älskar ostron, de har flera sorter att välja bland dessutom. Komplettera med ett glas Veuve Clicquot (Gula Änkan) för 9 euro.
KaDeWe-ostronbar-Berlin-TravelGrip
Ostronbaren i KaDeWe Brlin
 • London har mängder av bra matställen och kedjan Patty & Bun specialiserar sig på hamburgare till ett hyggligt pris. De är saftiga och kedjans ställen är i stort sett alltid fullpackade av gäster.
 • Norra Alabama i södra USA är en sömnig del av staten och här kan man njuta av lugn och ro. Golfbanan Blackberry Trail Golf Course är vacker och har en fin driving range. Att spela här kostar betydligt mindre än på orter där man har mycket turister.
 • Florida är känd som USA:s solstat och Fort Lauderdale är en trevlig ort norr om Miami med närhet till olika stränder. Hallandale Beach är av det lugnare slaget.
 • Barcelonas matmarknad Boqueria längs shoppinggatan Las Ramblas är perfekt för att njuta av både mat och dryck samt för att köpa med smått och gott.
 • Teneriffas högsta bergstopp är den aktiva vilande vulkanen Teide och intill är ett av de häftigaste landskap jag skådat.
 • Gran Canarias huvudstad Las Palmas är en utmärkt storstad med bra shopping, mängder av matställen och barer och vackra sevärdheter i den koloniala stadsdelen. Bäst är dock citystränderna!
Las-Palmas-strand-Gran-Canaria-TravelGrip
Citystrand i Las PalmasBooking.com

 

1 reaktion på ”Reseåret 2015”

 1. Pingback: Dags att Planera resor för 2016

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen