Reseåret 2016

Under reseåret 2016 har jag besökt ett flertal länder och storstäder. Det har varit ett år av återbesök till favoritställen och framförallt resor inom Europa. Jag har snittat på en utlandsresa i månaden, vanligen över en helg. Det blev ingen långresa till Asien eller Amerika under 2016 som det brukar bli men året har varit fullspäckat med upplevelser ändå och Österrike blev besökta landet nummer 46!las-palmas-gran-canaria-researet-2016-travelgrip

Resmål under reseåret 2016

Januari: det nya året 2016 inleddes på Gran Canaria i Kanarieöarna. Perfekt för jul- och nyårsresa i och med läget utanför Afrikas kust men europeisk tillhörighet med euro som valuta. Det finns många boenden att välja bland runtom på öarna Gran Canaria och Teneriffa.

FebruariBerlin var en perfekt destination att klämma in en helg under årets tråkigaste månad, här kan man shoppa massor och äta mycket gott.

Mars: påsken firades i Rom tillsammans med ganska många andra turister men resan kombinerades också med roadtrip kring regionen Lazio.

April: åkte jag iväg på roadtrip som inkluderade besök i tyska Düsseldorf och Köln, Fort Eben Emael i Belgien och shopping på outlet i Holländska Roermond.

Juni: den årliga resan till Normandie och Bretagne i Frankrike var lika bra som den alltid är. Komplementet Champagne satte pricken över i.

Juli: som avbrott från arbete spenderades en helg spenderades i Österrikes huvudstad inkluderat en dagstur till Slovakiens huvudstad Bratislava.

wien-i-osterrike-researet-2016-travelgrip

Augusti: en helg i sköna Köpenhamn med turistande gjorde gott efter en sommar fullspäckad med arbete.

September: drog jag iväg på en tvådagars jobbresa till Köln som innehöll en kort promenad i stadens centrum och middag på anrikt ställe. Den sista veckan i september spenderade jag på grekiska fastlandet i Thessaloniki och Halkidiki.

November: firande av min födelsedag i början av månaden gjordes i favoritstaden Berlin, sista helgen i månaden for jag iväg till München och strosade på deras stora julmarknad.

December: bara 7 timmars flygresa bort garanteras sommarväder med julfirande i Abu Dhabi och nyårsfirande i Dubai.

berlin-i-tyskland-researet-2016-travelgrip

Bästa resmålet, matstället och baren besökt under 2016

Bland alla trevliga resmål och restauranger jag har besökt under 2016 så finns ett fåtal som utmärker sig som bäst bland skaran.

Bästa resmålet 2016

Halkidiki, Grekland och boendet Hyatt Regency utanför Thessaloniki. En veckas semester räckte gott för att vila och ladda batterierna ordentligt på det trevliga boendet Hyatt Regency. Från hotellet tar det dessutom enbart en timme att med bil nå Halkidikis sköna stränder på halvöarna Kassandra och Sithonia.

Bästa restaurangen 2016

Stockholm, Sverige – Brasserie Balzac, Odengatan 44. Med traditionell fransk inredning, bra servicenivå och klassiska franska rätter till ett bra pris har detta blivit ett stammisställe för flera Vasastadsbor, undertecknad inkluderad.

Reims, Frankrike – L’Assiette Champenoise, 40 Avenue Paul Vaillant-Couturier, 51430 Tinqueux. Stjärnbelönad restaurang i hjärtat av Champagne-regionen, vinmenyn till matmenyn består till stora delar av Champagne vilket gör en kväll här till en vinprovning förutom den kulinariska upplevelsen.

Bästa baren 2016

Wien, Österrike – Hotell Ritz Carltons rooftop bar Atmosphere, Schubertring 5. Bjuder på bästa möjliga utsikt för att vara i Wien, en behaglig terrass att besöka sommartid och bra service.

rom-i-italien-researet-2016-travelgrip

belgien-researet-2016-travelgrip

normandie-i-frankrike-researet-2016-travelgrip

champagne-i-reims-2016Booking.com


sithonia-i-grekland-resaret-2016-travelgrip

thessaloniki-grekland-researet-2016-travelgrip

munchen-tyskland-researet-2016-travelgrip

dubai-researet-2016-travelgrip

ANNONS:Rulla till toppen